perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 10 laluan maut dikenal pasti

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: 10 laluan maut dikenal pasti   Thu Jun 11, 2009 10:28 am

KUANTAN 1 Jun - Kementerian Kerja Raya telah mengenalpasti 10 laluan maut ekoran kekerapan berlakunya kemalangan sehingga mengorbankan nyawa berpunca daripada reka bentuk permukaan jalan yang berbahaya.

Menterinya, Datuk Shaziman Abu Mansor berkata, sepanjang tahun lalu, seramai 57 pengguna maut dan cedera ketika melalui jalan-jalan tersebut.

Laluan tersebut ialah:

1. Kilometer 8, Seksyen 189, Jalan Muar-Melaka, Tanjung Gading, Johor.

2. Kilometer 16, Jalan Batu Pahat-Kluang, Johor.

3. Seksyen 35.2, Jalan Damar Laut, Pantai Remis, Perak.

4. Kilometer 35.2, Jalan Kangar-Mengkuang Layar, Perlis.

5. Seksyen 833.1, Jalan Butterworth- Alor Setar, Kedah.

6. Seksyen 399, Jalan Kuala Terengganu-Kemaman, Terengganu.

7. Seksyen 39, Jalan Kuantan-Segamat, Pahang.

8. Seksyen 259.5, Jalan Gua Musang-Kuala Krai, Kelantan.

9. Kilometer 33.5, Seksyen 468, Jalan Klang-Teluk Intan, Selangor.

10. Seksyen 41.8, Jalan Serting-Tencah, Negeri Sembilan.

"Kerajaan memperuntukkan sebanyak RM2 juta untuk menaik taraf jalan-jalan tersebut supaya ia selamat digunakan.

"Kerja-kerja menaik taraf laluan tersebut dijangka selesai pada hujung tahun ini," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat pegawai kanan Jabatan Kerja Raya (JKR) di sini hari ini. - Utusan

Berhati-hati di jalanraya..
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: 10 laluan maut dikenal pasti   Fri Jun 12, 2009 4:33 am

klu bawak slow.. xlah eksiden...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: 10 laluan maut dikenal pasti   Fri Jun 12, 2009 5:16 am

betoi tu kalu repair jalan abih bejute2 tapi penggune jalan raye tak reti2 nak bawak slow2 tak gune bawak kete cam pelesit

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: 10 laluan maut dikenal pasti   Fri Jun 12, 2009 7:23 am

kita wak slow tp org lain yg wak laju...klu dh sampai ajalnya wak la slow mn pn mst out pnya la....skrg nk wak pe pn kita kena jaga diri kita and sekeliling kita....bab malang x berbau....klu kita jln kaki pn klu org nk tibai....ye kena gak....jln kaki dh kira slow tu...... ....berhati2 di jln raya....merokok dulu la 10 jln2 di atas aku dh pnh lalu...

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
grandson
junior
junior


Posts : 40
Join date : 2009-06-01

PostSubject: Re: 10 laluan maut dikenal pasti   Fri Jun 12, 2009 7:33 am

huhuhuhu... btoi tu.. udah ajal... nak wat cmna.. berhati-hati ketika memandu.. .don't drink n drive, don't play-play... meh sebatang
Back to top Go down
View user profile
Gearnob
junior
junior


Posts : 37
Join date : 2009-05-18

PostSubject: Re: 10 laluan maut dikenal pasti   Fri Jun 19, 2009 6:42 pm


Bak kata pepatah :
" Kalau tak pandai menari..... usah disalahkan lantai tinggi rendah"


kalo dah x pandai nk bawak keta/moto tu slow2 jangan le nk salahkan jalan x rata..
[url][/url]

Zaman tanah merah dulu x de lak laporan orang eksiden ke terbabas moto ker.....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 10 laluan maut dikenal pasti   Today at 8:57 am

Back to top Go down
 
10 laluan maut dikenal pasti
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.