perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 bahaya bedak talkum

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: bahaya bedak talkum   Wed Jun 10, 2009 4:23 pm



awas kwn2 pempuan..... jgn pki bedak tu hati-hati.... tkt terkena barah plak.... hmmm.. pk smbil lyn rokok

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: bahaya bedak talkum   Thu Jun 11, 2009 3:35 am

thanks for the info..

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: bahaya bedak talkum   Thu Jun 11, 2009 3:44 am

talkum tu bedak apo macan
kalu bedak sejuk bule ke

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: bahaya bedak talkum   Thu Jun 11, 2009 5:13 am

talkum tu bedak berserbuk la kuyie.. kan ade gbr botol bedak kat situ org lelaki kan suka guna letak kat ketiak atau bdn diorang kan leh kene kanser ovari gak ke macan nak merokok gak la layannnn
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: bahaya bedak talkum   Thu Jun 11, 2009 5:32 am

hoih sri ko pon layan merokok gak ker











alamak lari topik jap ....
lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii cabuttttttttttttttt

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: bahaya bedak talkum   Thu Jun 11, 2009 10:50 am

tah la aku pn x tau surat khabar sekarang ni bkn leh caya sngt...dlm surat kabar ni yg betul2 leh caya cuma 4D yg kat blkg tu aku skrg pn baca harakah je ....ha'a kn bedak pakai kat muka mcmner leh ovari lak yg kena...ha kuyie ko jgn letak bedak kat TUT lak kang kena kanser punai lak ....jom2 sri layan rokok je la abaikn dulu nnt aku nk tnya doktor betul ke x berita tu

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: bahaya bedak talkum   Thu Jun 11, 2009 8:39 pm

hahahaha....ketiak yg kena bedak ...punai plak yg bernanah....hahahaha...macan2...tp mebi sbb kiter sedut bau dia kot...mebi 2la yg bleh menjalar ker tutt!!
:group:

_________________________________________________

KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: bahaya bedak talkum   Fri Jun 12, 2009 2:17 pm

x nak pakai bedak kat punai dah la

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: bahaya bedak talkum   Tue Jun 16, 2009 9:39 am

ish macan nih... kata keje berkaitan dgn kimia... tapi tak paham prinsip2 kimia.. camner ler ko nih.. jgn

cuba korang perhatikan, talkum kan bentuk serbuk. jadi ia boleh masuk dalam idung korang. bahan2 kimia tu akan masuk dalam darah... dan merosakkan sistem dalam badan...

macam contohnya, ada satu bahan kimia, merkuri namanya (yang ada dalam termometer tu). kalo terkena pada manusia.. akan ada kesan racun, dan kemungkinan besar nanti akan mandul.

aku rasa akhbar tu mempamerkan info yang kurang tepat ler. kalaupun dia cakap bedak talkum menyebabkan kanser ovari.. patutnya dia bagitau bahan aktif apa yang ada dalam bedak talkum yang menyebabkan kanser ovari tuh.. ada merkuri ker kat dalam? atau pape bahan2 kimia bahaya yang lain. nanti kalo kiter beli bedak.. leh check bahan2 yang ada dalam bedak tu...

takdelah jadi nanti kalo letak kat punai.. jadi mandul. opss... terlebih sudah.... cabuttttttttttttttt

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: bahaya bedak talkum   Today at 5:39 pm

Back to top Go down
 
bahaya bedak talkum
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.