perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Pesanan Isteri Untuk Suami.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Pesanan Isteri Untuk Suami.   Mon Jun 08, 2009 3:48 pm

1. Selalulah menghargai usaha penat lelah isteri, terutama isteri yg bekerja dan sama2 terpaksa menanggung hutang suami.

2. Bila isteri bercakap pndanglah mukanya dan buka telinga luas2. Biar apa yg dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yg diterima drpd isteri dgn bijak serta prihatin.

3. Jgn sekali2 membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dgn mak anda kecuali masakan/cara menghias istri anda lebih baik dan canggih drpd emak anda.

4. JGN DEMAND SEKS SEKIRANYA ISTRI TAK ADA MOOD ATAU LETIH. AGAMA SURUH KAHWIN BUKAN SEMATA-MATA UNTUK PENUHI NAFSU SYAHWAT SAJA.

5. Kalau pasangan dah ada anak, sama2lah menjaga anak. Benih drpd suami juga. Ada suami, istri sedang makan disuruh cebok kencing-berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.

6. Jgn sesekali duduk tersandar depan TV atau relak2 sedangkan istri bila balik dr kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dan sebagainya. Berbulu dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumah tangga sedangkan suami lepas tangan.

7. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk utk isteri. Jangan bedal semuanya sampai giliran isteri tinggal ekor ikan sekerat, janggut sotong, ekor tauge. Frust tau tak!

8. Kalau nk ajak member ke rumah, beritahu istri dulu, kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yg best2 dan mengemas rumah cantik2. Bayangkan perasaan istri kalau tetamu dtg terpacak sedangkan kain baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan istri cuma masak mi segera saja (bukan soal malas masak tapi nak tolong jimatkan perbelanjaan keluarga)

9. Jangan sesekali menyakat istri tentang saiz badannya yang sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.

10. Jangan kentut depan isteri. Hairan ya, masa bercinta dulu kenapa boleh kontrol kentut..?
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: Pesanan Isteri Untuk Suami.   Tue Jun 09, 2009 7:04 am

Quote :
10. Jangan kentut depan isteri. Hairan ya, masa bercinta dulu kenapa boleh kontrol kentut..?


mcm tkena lak kat den...
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: Pesanan Isteri Untuk Suami.   Tue Jun 09, 2009 8:23 pm

kentut???hahahaha...aku n awek aku lg best...ckp nk kentut n then trus lps...same ngan aku...hahahahahahaha...

_________________________________________________

KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: Pesanan Isteri Untuk Suami.   Wed Jun 10, 2009 7:22 am

eh...raffey...sama la kita...aku pun penah gak camtu...pas dah lepas dua2 wat muke seposen jer ...
lantakla...yg penting lega (buang angin elok tau, buang penyakit kan)
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: Pesanan Isteri Untuk Suami.   Wed Jun 10, 2009 12:27 pm

pesan i jugak pada bakal suami i tu
erk ade ker bakal suami??
insyaAllah la

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Pesanan Isteri Untuk Suami.   Thu Jun 11, 2009 3:32 am

masa kaple dlu kene la tahan.. sebab duk kat tempat org awam..
dah tak kaple duk serumah..
takkan nak tahan kentut kot..
hahahaha....

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pesanan Isteri Untuk Suami.   Today at 10:16 pm

Back to top Go down
 
Pesanan Isteri Untuk Suami.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» VALAVANIS AUTUMN TOKONOMA DISPLAY
» The Bazar
» die grinder, tools question
» Vietnam International bonsai show
» Ixora chinensis -"santan"

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::RUANGAN INFORMASI DAN MAKLUMAT::. .::INFORMATION::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.