perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 ape kene

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: ape kene   Fri Jun 05, 2009 9:22 am

tak tau ape perasaan aku sekarang ... bercampur baur .. tp yang pasti aku ase cam dilema ...
pasal diri aku
pasal family
pasal kerje.....

ntah la ... aku pon xtau ape da jadi ngn aku ... prob ngn diri aku ni... aku umo da semakin meningkat ... tp ape yg aku kejar lam idup aku pon xtau .... aku ase cam diri aku xdew arah jer .... sepi ......

sal family aku xde pe nk komen banyak cuma kesimpulan dr masalah aku .. aku de masalah ngn family aku yg mane dua2 pihak x le terima cara masing2 baik au atau family aku ... aku ase tu rahsia peribadi aku so x payah la aku citer

ape masalah aku ??? oki senang citer aku rase sepi .., aku ade kwan2 tp macam aku jer yg menjauhkan diri ... aku adse cam aku xde tempat untuk aku bercerita sepenuhnya ape yg telah lama aku pendamkan ...... terlampau lama ...

aku ade keje ... tp aku x happy ngn keje aku .... aku ade life yg mungkin lebih baik dr org lain ade .. tapi aku ase cam xde makne.... bila aku pk2 masalah sebenar aku ni aku perlukan teman ker ??
cakap jujur la aku sebenarnya x berapa nak kisah kehadira wanita lam hidup aku ... ade xde same jer ... cuma ade time2 yg aku ase cam seksa ... sensara ... aku ase jeles tengok kawan2 aku .... akui tengok kapel2 lain aku ase cam rendah diri jer ....... aku teringin nak rase ape yg diorang rase
tapi bila aku ade peluang tu aku x rasa yg aku dapat rasa aku bahagia .....
aku rase diri ku ni xde la susah nak di dekati ... tapi entah lah memori aku kenangan2 lalu tu terlalu kuat membelengu diri aku .... kerinduan yg bertaon2 aku simpan ....

ape kene ngn aku ni sebenarnya ....???

aku pon x faham diri aku ....
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 9:40 am

hmm sian ko bet
ermm takpelah bet ko kan mister ketat-->
sabarla dengan dugaan n belengu ko hadapi tu aku yakin ada hikmah nya hehe aku harap ko leh terima ape yg aku kata ni ye bet as friend la kan
ape2 pon meh la aku wat ko ketawa sejenak dengan mengingatkan rasa ko ngan dak manila tu ouchhhh
betttttt

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 9:59 am

anis .... aku masih teringat ingat .. and still ade contact2 ngn die ... wakakaka cuma aku ase aku nak cut off bahaya ooo wakakakaka

one night stand is more better .... wowowowow dont try too close...

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 10:09 am

bet..
aku fhm apa yg ko rasa..coz u seems like me
hnya sorang dua je kat forum ni yg tau sal aku.. mmg sukar utk kita trima org lain dlm hidup kita bila kita dh terlalu syg kat sorang tu...
seolah2 dia hidup dlm diri kita tp sygnya kita tak leh nak sentuh dia pun..jauh lg nak bercakap.. seksa kan bet..tp aku sbg kwn..aku hrp ko kuat semangat..cuba la pelan2 ko buang kenangan ko ngn dia..aku fhm.. ssh.. tp kita kene kuat bet.. klu dia blh berckp ngn kita..dia pn tak nak kita bersedih, menyendiri cmni.. kita menyeksa dia bet.. klu ko tak mmpu nak buang brg2 peningalan dia..ko simpan la dlm kotak n letak la jauh dr mata ko..gbr dia..email dia..apa jua lah..simpan jauh dr mata ko..
dn lg..bg la peluang pada lawan jenis ko utk dekati ko.. bljr menerima mereka..aku fhm sukarnya utk kita menyanyangi insan lain..mngkin kita rs bersalah atau kita msh di belenggu kenangan dgn dia..tp kita kene demi kehidupan kita..yg pergi tetap pergi..aku fhm..kita tetap menyanyangi dia wlupun dia dh tak de..tp hidup kita msti diteruskan..
aku pun amik ms yg lama utk pulih dr kenangan ngn dia dan hhga kita aku msh berusaha...alhamdullilh bet..byk aku dpt ubah wlupun aku tak dpt lupa dia sepenuhnya...dlu aku tiap2 hr melawat kubur dia bet..menangis sayu bila rindu kat dia..xde sape yg fhm..even my family..org ckp mudah..yg pergi biarkan pergi tp hakikatnya sakit, kita yg rasa tp dr segi lain plk..ade benarnya kata2 diorang ni..cuma kita yg mungkin ego utk menerima..
mungkin ko xleh trima dlm ms terdekat ni tp cuba la pelan2 dan yg pentingnya balik kepada agama kita..insyallah kita akan tenang..nak mula mmg ssh tp lg ssh klu kita tak mulakan langsung..erm bet..apa pun kita sama2 berusaha k.. hrp2 kita berjaya...
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 11:10 am

thnks sri.... yer la cuma kenangan itu terlalu sukar nak kite lupakan lgpon .... ntah .... aku ase ko phm ape yg aku ase ... so x perlu aku komen banyak2 tol kan ??

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 11:19 am

ermm ouch abam ni i kan ade ermm
gelak lg bet gelak toksah sesedih

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 11:23 am

anis ko nak ker ngn aku ??? wakaka menyesal x sudah ko kang baru kenal aku ker per

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 11:28 am

haish ko ni bet tu aku nak gtau sal dak manila tu je mesti die akan pujuk mcm tu yg aku taip kat atas tu
ermm live must be happy
dont cry and sad coz
ermm here i com bet ouchh come come <--dak manila tu kata kat ko

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 12:10 pm

jimbet...
aku rasa la kan..
ko memang memerlukan seseorang untuk luah kan perasaan ko..
biar ko leh rasa kepuasan nye..
aku tau ape ko rasa... aku leh paham..
tapi bagi aku..
aku ada cara sendri..
n aku tak kisah ape org nak ckap..
itu lah dri aku...
ade masalah ke tak sama jek..
aku pon tak tau ape nak jadi ngan aku ni..
hehehehee...

yang penting aku tak kacau org..
ko cari la seseorang untuk menjadi pendengar..
mungkin dalam ni pon ade yg leh jadi pendengar ko..
mana tau kan....
:group: :group:

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 2:25 pm

bet...

tak semudah tu nak melupakan kenangan... dan sebenarnya manusia tak pernah mampu nak lupakan apa2 pun kenangan. kerana ia telah terpahat kuat dalam memori mereka, terpahat dalam sejarahnya meniti hidup sebagai manusia di dunia ini.

apabila perasaan terlalu kuat tersemai bersama dengan kenangan, memori itu akan terlalu sukar untuk dibuang.

aku pernah bertanya dengan kaunselor aku... tentang apa yang patut aku buat terhadap kenangan lalu yang terlalu menyakitkan.

jawapan kaunselor aku,

"lepaskan perasaan u. menangeslah! share masalah u dengan teman yang sudi mendengar, banyakkan doa kepada Allah s.w.t sebab Dia Maha Mendengar. tak semudah tu nak redha dengan takdir Allah s.w.t."

itu je yang kaunselor aku katakan pada aku masa dua minggu lepas aku jumpa dia.

hati ko rasa sunyi bet, sbb masa ko tengah sedih.. ko mengharapkan ada yang faham, yang sudi memahami, mendengar perasaan ko. biler ko tak jumpa teman yang sudi mendengar, yang tak kisah kalo ko share cerita lama ni.. ko akan rasa sunyi.

teman nak gelak2 ramai bet.

tapi susah nak cari teman yang leh dengar luahan hati kita sepanjang masa.

dan sekarang, aku nak ulangi nasihat yang kaunselor aku berikan pada aku dua minggu lepas...

lepaskanlah perasaan ko bet! carilah teman yang sudi mendampingi dan menerima keluhan rasa ko. dan dalam masa yang sama, berdoalah pada Dia, kerana Dia Maha Mendengar. dan Dia sentiasa ada disisi ko dan kita semua.

moga ko lebih tenang nanti bet...

Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 2:45 pm

aku masih mencari ........ tp blom aku temui ... yg pasti aku seolah-olah dah xde ati nak mencari ....

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 3:00 pm

tak semestinyer kekasih baru bet..

maksud aku kawan tempat ko nak luahkan masalah. leh jadi kawan lelaki, leh jadi kawan pempuan... leh jadi keluarga ko sendiri..

tapi kalo ko tak mo cari yang tu... ko guna cara tips nak ilangkan pale serabot. (yang peace bagi tu. dan aku pun selalu amalkan yang tu. cuma kalo terlalu tensen aku tido je... kekeke)

pape pun.. cara paling berkesan, bagi pendapat aku ler... ko banyakkan doa pada Allah s.w.t. Dia Maha Mendengar, Maha Mengetahui. moga Dia berikan ko kekuatan nanti..

wallahualam.
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah &amp; perak

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 3:04 pm

huish bet lau takde ati mati la
aku ade ko tak nak tu la milih sgt kan..
takde la bet actually aku gurau2 ni sebab taknak la ko pk sgt bet..aku ni seribu satu mcm kenangan gak n aku teramat la faham bet..akak lina la tempat selalu aku mengadu..n mungkin dalam 30% cerita aku dah cerita kat akak salju a.k.a lina.sebab memang terlalu pedih sgt bet tuk story semua..sakit..bukan takat aku,kak salju nurse sendiri n kaunselor aku sendiri pon menangis bila dengar semua kisah aku ni sebab tu lau aku meluah kat lam ni pon jarang yg menyentuh sal hidup aku sebab bila je aku nak taip untuk aku susun kata2 aku sebagai luahan rasa hati aku aku dah mula rasa sakit sgt..so drpada aku menanggung rasa sakit aku pon putuskan biarla ia hanya menjadi satu kenangan pahit dan aku masih cuba untuk kuburkan kisah2 pahit itu..tak kira lah sama ada tentang cinta atau pun kehidupan aku sepanjang 22 tahun aku di dunia ni..dengan izin Allah aku masih di izinkan bernafas lg dan mengharungi dugaan Nya yg maha esa dengan redha walau kekadang rasa hati ini ingin memberontak tp itu tdk lgsung mendatangkan kebaikan..malah bala lg yg bertambah..so disini actually aku nak bg tau ko bet....ko try harder to forget averything that can make u so sad..n cuba la bantu diri ko bet tuk bina lah hidup ko yg baru..kita tetap insan biasa bet yg serba serbi kekurangan dan dalam kekurangan itu la membuat kan kita sentiasa ingat pada Nya yg maha esa untuk meminta dr Nya moga hati kita ini di kuatkan untuk mengharungi segala dugaanNya..jgn pk sgt bet..sebab tu akan wat diri ko rasa tertekan....happy2 selalu..n lau ko terasa sepi ko nyanyi mcm ni--> tak pon ko ko capel ke mcm ni--> hehe:P
ermm aku hanya insan biasa yg memberi sedikit kata semangat walau aku jua serba serbi kekurangan namun aku harap aku leh bg sedikit sebanyak kata semangat pada kwn aku si mister ketat ni aku harap sedikit sebanyak aku leh bantu ko supaya tak terasa sepi sgt.... hehe sorry la ayat aku serabut jer

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: ape kene   Fri Jun 05, 2009 9:07 pm

sayang akak..... muahs!

bijak adik akak bagi moral support kat bet.

nak redha tu ambik masa bet. buat masa ni, apa yang ko boleh buat ialah, ko cuba elakkan diri daripada terpk benda2 camtu. ko sibukkan diri ko dengan perkara2 lain.

macam salah satu kaedah aku, kalo aku serabot.. aku akan buat macam2 keje, layan klien kaunseling banyak2, masak banyak2... (makan banyak2??? aish..) .. supaya aku penat pastu aku terus tido je. biler kiter sibuk sangat, pikiran tak melayang... sbb kiter bz buat keje.

tak pun layan forum sampai lebam. dengar lagu sampai tertido... macam2 ler aku buat.

biler dah tenang skit, aku banyakkan astaghfar... dan lepas solat banyakkan baca zikir, baca al-Quran. lagi bagus bukak tafsir.. baca maksud setiap ayat2 al-Quran tu. sbb al-Quran tu penawar.

redha nih perlu masa bet... insya Allah, biler ko dah kuat nanti.... ko akan meredhai setiap takdir yang berlaku. dan tak semudah tu nak redha dengan kenangan pahit yang terjadi... hanya empunya diri yang menanggung luka di hati. dan aku sendiri tak tahu sedalam mana luka yang terhasil daripada pengalaman silam ko tu..

pape pun, macam kata2 peace kat atas.. kami kat sini akan terus bagi support kat ko.... bagi sokongan kat ko. ceria ek bet? macam motto forum nih...

PASTI CERIA BERSAMA KAMI
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: ape kene   Sat Jun 06, 2009 2:19 am

bet..aku fhm klu ssh nya ko nak luahkan kat org dan aku fhm bila ko kata aty ko pun dh x minat nak mencari..tp bet.. kita dh mcm pentingkan diri kan.. org sekeliling sedih tgk kita sdngkan kita sedih sbb sorang je.. ko xleh luahkan..ko tulis la bet..klu dgn sambungan mata,hati,jiwa tu blh tenangkan rasa ko..ko tulis la lg tp klu ko perlu berbicara cr la teman menangis yg blh mendengar mcm kata salju tak semestinya pmpuan kan.. aku fhm apa ko nak tp kita tak kuat lg, disaat kita sorang2, ingatlah Allah ade bersama kita.. aku hrp dgn moral support yg ko dpt dr kami..ko kuat utk bngun kembali..
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: ape kene   Sun Jun 07, 2009 8:30 pm

jimbet nk aku bg komen ke mslh ko ni???....jap erk aku nk merokok jap cari idea dulu

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: ape kene   Tue Jun 09, 2009 9:24 pm

Bykan semayang,bykan doa..mintak hidayah,mintak petunjuk pd yg esa..setelllllll... Ops mintak ari ni bkn esok dpt ye..so sbr2 ek..

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ape kene   Today at 3:10 pm

Back to top Go down
 
ape kene
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.