perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 carlsberg di mesia

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 3:38 pm



bt yg tk tau..... ni dia minuman carlsberg.... muanya arak..... haram kalau minum.... jgn



de nama melayu kt sini..... ...... syarikat arak de nama melayu??????



ni muka diaorg...... pe nye melayu...Islam ni....



siap posing lg..... nak kna ni..... .....

aku tk pndi agama.... tp aku tau tkleh ada kaitan dgn syarikat arak.... tp ni mcm bangga plak dia kt syarikat tu... pe nk jd melayu ni??????? ........

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 4:11 pm

nauzubillah..

pe citer nih?????

arak nih, orang yang jual pun dose, orang bawak lori dia pun dose (walaupun dia tak minum) .... ni lagilah.. jadi jawatan tertinggi syarikat arak?

entahlah.. dunia.. dunia...
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 4:36 pm

salah seorang c.e.o dia kerabat negeri sembilan.... kerabat raja negeri sembilan rajin meniaga..tapi kebykkan niaga depa..harammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...tapi nak buat cam ne...raja kan

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 4:48 pm

raja adil raja disembah...

raja zalim raja disanggah!!!

itu kata2 hang jebat masa dia memberontak.

erk.. takde kena mengena dgn topik ker? sorry panx..
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 5:22 pm

ermm...

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 6:22 pm

bg aku xyah la nak tgk yg atas sgt...tgk kte ni yg kat bwah...ank2 melayu kte pon mnun gakkkn aku penah di dajal oleh mem pompuan aku...dia ni kaki mnum gak ngan balak dia...dua2 mem aku...mlm 2 aku lpk ngan dorg kat tepi laut kat lumut...so aku bli cok bsr n koci jer...aku dpt tawu kapel ni bli arak...ade ker dia cmpr kn arak spesel brew dlm coke aku??mule2 hal ni aku tatawu...tp sblm blek ade lg sorg mem yg lpk skali ngan kteorg bgtawu...mslh nye air 2 aku da mnum...pttla rse lain...aku x terfkr pon dorg nk wat aku cm2...so aku pon pure2 mabuk...skali dorg srnk jer tgk aku mabuk kn...mmg sah la...pas blek ker umah...trus aku pakse kuar kn arak yg ade dlm prt aku 2...aku jolok tekak aku gne brus gg..sampe klua smua isi arak2 2..tp plik air coke tade lak...mg sah la arak ni bleh rosak kn bdn...nauzubiLLAH...aku trus solat sunat 2 rakaat minta ampun pd TUHAN...nape aku wat cm2??aku nni pon mnt gak arak...klu bce kisah arak ni...ia adela mnuman yg pling bgs slpas air zam2...tp ble arak de di dunia...ia jd haram...aku nk mnum gak...aku ngidam arak yg ade kat SYURGA...sbb arak kat syurga lbh sdp yg ade kat dunia...lbh lazat..sape2 yg mnum arak di dunia xkn dpt rse arak di AKHIRAT...aku nk yg kat SANA pye...pd korg...nasiht adela.jln terbaik utk2 kwn2 kte yg mnum..klu xnk dgr bio kelantok nye...bg aku org ats ker,bwh ker...sumer same jer...tade beza pon...

_________________________________________________

KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 6:33 pm

dah tahu benda ni haram kan? kenapa kerajaan kita wat tak nampak?... org2 pakai tenet tahu la cita ni...tapi kalau org2 kmpung? makcik2 kat kampung? kesian...kena tipu cam tu jek...itu lah one malaysia ........... wakakaka...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 6:38 pm

btl ckp ko panx...klu la bleh memberontak2 ni...da lme aku bkr kilang carlsberg 2...cehHhH...

_________________________________________________

KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 6:41 pm

aku nk bakar raffey bab kilangnya dekat umah aku tp nnt aku kena tangkap msk jel sapa lak nk bg mkn ank bini aku ....merokok jap

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 6:44 pm

waaaaaaaaaaaaaaaaaaa...btl gak ckp ko can.....tape la can ...TUHAN 2 MAHA ADIL....kte doa jela...waaaaaaaaaaaaaaa

_________________________________________________

KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 6:51 pm

benda2 ni kan...aku sebagai rakyat mesia..aku 100% salah kan kerajaan yg memerintah...

kalau ada yg kata...jgn la salah kan kerajaan ..kita sebagai rakyat kena edar kan benda ni tunjuk kat org ramai.... aku nak tya dia..benda ni dah tentu haraam....kenapa kerajaan benarkan???... negara Islam??..tapi ceo carlsberg org islam?... kalau negar islam... ceo ni mesti dah kena tangkap..sebab subahat menghasilkan benda haram kan...adoiii emosi aku ngan kerajaan one malaysia ni yg dulu nye kerajaan Islam hadari ...f*** lah

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 6:56 pm

aku setuju ngan ko panx.....raffey ko setuju x???....meh panx,raffey kita merokok jap bg meredakn kemarahan ni

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Thu Jun 04, 2009 9:22 pm

huhuhu....
ape korang cakap tul la...
cuma ramai rakyat still dungu gik..
ape yang diaorang tau, janji kampung diaorang dapat pembangunan..
jalan besar... duit bantuan...
duit tu datang dari mana tak payah amik tau..
yang tau ni.. mula mancari kebenaran..
menyebar kebenaran di halang se boleh mungkin..
di tuduh macam2... itu lah kuasa, duit...
jika guna pada jalan yang salah...
mari lah kita sama2 mendoakan negara kita dapat kluar dari semua tu.. semoga Allah membantu orang2 yang benar.. Aminnnn...

_________________________________________________






Last edited by peace™ on Fri Jun 05, 2009 1:54 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Fri Jun 05, 2009 5:02 am

adekah semua maklumat kt atas tu benar??

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Fri Jun 05, 2009 5:20 am

benar kuyie oiiiiiiiiii setiap bznes2 besar kat msia ni mst de org melayu sebagai penaugnya...so x kira la biznes tu yg halal atau yg haram....merokok jap

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Fri Jun 05, 2009 5:25 am

mereka meletakkan org melayu ni sbg barua..utk kesenangan mereka je..yg melayu ni plk trima je asal dpt kemewahan
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Fri Jun 05, 2009 5:27 am

wallahualam

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Fri Jun 05, 2009 1:41 pm

cermin diri kite dulu baru tengok orang lain .. jangan cari salah orang jer ... mungkin kita x minum arak tapi kita mungkin ade wat dosa kt bende lain .... aku x setuju org judge org ... ape yg die meniaga ape yg die wat itu atas urusan die ... die sendiri pon da tua bole pk ape yg die buat ..... x fair lau kita judge orang pasal arak .... betul ker ??? lau lari topix im so sorry ..

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
ibrahim
Moderator
Moderator


Posts : 56
Join date : 2009-05-10

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Sun Jun 07, 2009 8:36 am

hidup UMNOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!
Back to top Go down
View user profile
ruzzen
root_admin
root_admin


Posts : 207
Join date : 2009-05-10
Age : 32
Location : Bagan Lalang, penang

PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Sun Jun 07, 2009 9:00 am

erm... heran aku ngan manusia di akhir zaman ni!! mase aku memula kantoi dulu, ade sorang pakcik tu jumpa aku, dia cakp adik jgn laisap dadah. baik adik mabuk je, x per!!
Fuh aku pikir jab la, isap dadah salah, mabuk x pe la plak??? isk isk!!! konfius!!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: carlsberg di mesia   Today at 2:55 pm

Back to top Go down
 
carlsberg di mesia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::MEMBER SHARED PICTURE::. :: .::SHARE PIC MENARIK::. .::SHARING INTERESTING PICTURES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.