perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 fikir-fikir kan lah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: fikir-fikir kan lah   Tue Apr 14, 2009 11:46 am

1. Jangan CAKAP aje tapi kena BUAT. Jangan BUAT aje tapi langsung tak bercakap

2. BERCAKAP itu mudah sebab itu ramai sungguh orang melakukannya. Tapi MENGUMPAT itu lebih mudah sebab itu LEBIH ramai melakukannya.

3. Cantik sungguh kalau berbaju belang tapi BURUK sungguh kalau PERANGAI berbelang-belang

4. BERUBAH itu mungkin mudah, tapi KEKAL dengan perubahan yang dibuat itu mungkin PAYAH.

5. Makin BESAR kita, makin terdedah pada pujian dan semakin besar terdedah pada KEJIAN

6. Orang yang nak BERJAYA, dia tak kira belajar di mana, tapi apa yang dia belajar dan dengan siapa dia belajar.

7. Tatkala kita di BAWAH, yakinlah yang kita akan berada di ATAS. Tatkala kita di atas, ingatlah yang kita tak akan SELAMANYA di situ.

8. Bukan semua LABA itu mendatangkan NIKMAT. Adakalanya laba mendatangkan BALA..

9. Biar semakin banyak berjalan, makin banyak PENGALAMAN. Jangan banyak berjalan, makin KELIRU dan TAK TAHU.

10. PEMIKIRAN besar yang hebat biasanya mendapat tentangan daripada OTAK-OTAK yang sakit.

11. BELAJARLAH dahulu sebelum berbuat sesuatu, jangan berbuat dulu baru nak belajar.

12. SUARA yang kuat tak boleh meruntuhkan gunung tapi boleh MEMEKAKKAN telinga sendiri...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Jika ANDA diperdaya orang, itu tandanya anda orang baik sebab orang jahat tak akan pilih orang jahat untuk diperdayakan.

2. Biar papa asal bergaya, kalau dah papa, macam mana nak BERGAYA?

3. Sibuk orang yang ada KERJA mesti dapat DUIT. Menyibuk orang yang tak ada kerja, siapa nak bagi DUIT?

4. Selamatkanlah dirimu dari PENJARA diri sebab ia lebih BERBAHAYA dari penjara besi.

5. Berlarilah terus ke garisan penamat sebab perlumbaan yang tak sampai ke garisan penamat tak akan selesai.

6. Tak usah berdiri dengan mata orang. Kejayaan SEBENAR ialah kejayaan yang kita bina dengan air mata sendiri.

7. Kita tidak mungkin menemukan daratan baru jika kita tak BERANI belajar jauh dari pantai.

8. Usah berhenti mencari MAKLUMAT baru sebab setiap maklumat baru menjadi pemisah kita daripada tertipu.

9. Kalau kita hanya tumpukan perhatian pada cawan, kita tak akan ada masa untuk HARGAI dan NIKMATI air.

10. Usah mimpi menakluk bintang, kalau BULAN pun tidak kelihatan.
Back to top Go down
View user profile
 
fikir-fikir kan lah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT KAUNSELING:: .::COUNSELING SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.