perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Cara nak tahu sebab anda memilih pasangan anda

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Cara nak tahu sebab anda memilih pasangan anda   Wed Jun 03, 2009 2:19 pm



Ada 5 perkara berlaku serentak.

  1. Air mendidih kat dapur.
  2. Air paip melimpah kat bilik air.
  3. Bayi menangis.
  4. Telefon berbunyi.
  5. Ada orang ketuk pintu.

Kalau anda diberi pilihan, apakah perkara yang anda akan ’settle’ kan terlebih dahulu?
Anda dikehendaki untuk susun perkara 1 ~ 5 tersebut mengikut kepentingan dan keutamaan yang anda fikirkan.
Semua perkara tersebut mestilah diselesaikan.
Susunlah ikut perkara yang anda rasa lebih penting untuk diselesaikan dahulu.

Bayangkan anda sedang mengalami keadaan seperti itu sekarang.
Fikirkan dan timbangkan, apakah perkara yang anda akan selesaikan mengikut keutamaan anda.

Fikir…


Fikir…
Fikir…
Fikir…
Fikir…
OK, dah habis fikir dan buat keputusan?
Nak tahu apakah fakta terselindung disebalik jawapan yang anda berikan?
Baik, mari kita semak jawapan anda…
apakah ciri/sifat/perkara yang anda utama dan pentingkan dalam memilih pasangan anda.


  • Kalau anda memilih untuk menutup air medidih : menandakan anda mementingkan keselamatan dan kebolehan ’si dia’ untuk membimbing anda.


  • Kalau anda memilih untuk menutup pili air yang melimpah di bilik air : menandakan anda mementingkan kekayaan,wang ringgit dan harta.


  • Kalau anda memilih untuk memujuk bayi yang menangis : menandakan anda mementingkan cinta dan kasih sayang.


  • Kalau anda memilih untuk mengangkat telefon yang sedang berbunyi : menandakan anda mementingkan akhlak, budi bahasa dan perlakuan pasangan anda.

Kalau anda memilih untuk membuka pintu : menandakan anda mementingkan rupa paras, fizikal luaran dan personaliti pasangan anda


_________________________________________________






Last edited by peace™ on Wed Jun 03, 2009 2:40 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: Cara nak tahu sebab anda memilih pasangan anda   Wed Jun 03, 2009 2:26 pm

adoi.. kebetulan plak peace...

aku punyer susunan 1-5 tu sama macam apa yang ko susunkan tu..

1. air mendidih
2. paip melimpah.
3. bayi menanges.
4. telefon berdering.
5. bukak pintu.

ha... saper2 available kat luar sana.. aku pandang ikut turutan di atas.. k?
Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: Cara nak tahu sebab anda memilih pasangan anda   Wed Jun 03, 2009 2:55 pm


  1. Air mendidih kat dapur.
  2. Bayi menangis.
  3. Air paip melimpah kat bilik air.
  4. Ada orang ketuk pintu.
  5. Telefon berbunyi.
ha....ni plak susunan aku... amacam...ok x
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Cara nak tahu sebab anda memilih pasangan anda   Wed Jun 03, 2009 3:11 pm

1. air mendidih.
2.Telefon berbunyi.
3.bayi menangis.
4.bukak pintu.
5.paip melimpah.


ni susunan aku lak

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Cara nak tahu sebab anda memilih pasangan anda   Wed Jun 03, 2009 5:44 pm

aku dukung baby menangis tu dulu pastu g tutup api air mendidih di dapur, then patah balik plk tutup air paip melimpah..br la aku angkat telefon..ckp 'kejap g kol bek'.. hmm br aku dpt buka pintu...sian benggali kapet tu lama tggu..
Back to top Go down
View user profile
grandson
junior
junior


Posts : 40
Join date : 2009-06-01

PostSubject: Re: Cara nak tahu sebab anda memilih pasangan anda   Fri Jun 05, 2009 5:42 am

daku plak la kan..
1. baby menangis dulu la cian kat baby
2. tutup air paip melimpah sebab tak baik membazir sambil bawa baby
3. tutup air mendidih plak sambil usung baby tu
4. bawa baby g buka pintu tengok sapa yg datang
5. baru jawab telepon tu pun kalo masih berdering..

layannzzz...
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: Cara nak tahu sebab anda memilih pasangan anda   Fri Jun 05, 2009 11:29 am

lau aku ?? aku andaikan baby tu ank aku la k ....

mula2 aku amik anak aku dulu .. melalak kompom sal die nak susu xpon sal die u'uk

pastu aku g tutup air yg mendidih tu dulu ... bahaye oooo gas meletup naya jer ...

pastu aku tutup pili air ...... then ... aku ankat kol ...... baru la aku g tengok kt pintu sape yg datang ... bole ker camtu ??? itu la yg akan aku buat lau situasi camtu ...

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
enni
junior
junior


Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 28
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

PostSubject: Re: Cara nak tahu sebab anda memilih pasangan anda   Wed Jul 29, 2009 4:01 pm

kalo ak plak..

ak bukak pntu dl..sbb takut lama tetamu ak tnggu...x elok oOo biarkn tetamu menunggu..pastu ak suh die duduk dl..then br ak g amek baby tu..pujuk2 jap..pastu br ak tutup air..pastu bancuh horlicks jap utk hidangan tetamu ak td..pastu br la ak g tutup paip air sbb bilik mandi ak besar..kompom x smpat nk banjir pn kalo tutup air lambat2 last skali ak angkat tepon then ltak balik..menganggu je tepon ni dr td..


amacam?? ok x??
Back to top Go down
View user profile
MaNgKuK pEcAh
junior
junior


Posts : 81
Join date : 2009-05-14
Age : 27
Location : kajang melaka

PostSubject: Re: Cara nak tahu sebab anda memilih pasangan anda   Wed Jul 29, 2009 4:43 pm

kalo aku
amik bayi tu dlu
sian anak kite
pastu g ttp air...
kang terbakar umah
pastu ttp air mmbzir
bil spe nk byr
bkk pintu tgk org dtg
kalo tpon stil berdering br angkat
ok???
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Cara nak tahu sebab anda memilih pasangan anda   Today at 8:56 pm

Back to top Go down
 
Cara nak tahu sebab anda memilih pasangan anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» La otra cara del alma
» Jesus Christ Superstar
» Tamarindus - looking for large old examples
» Huge 30 year old bougainvillea
» Commands to invite players to a checkmate server

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SUDUT KAUNSELING:: .::COUNSELING SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.