perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Menentukan Berat Badan Sesuai

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Menentukan Berat Badan Sesuai   Wed Jun 03, 2009 1:49 pm

Tahukah
anda bagaimana hendak menentukan berat badan yang sesuai untuk diri
anda? Ini dia satu cara mudah untuk menentukan berat badan yang sesuai:



Untuk Perempuan: Berat badan yang sesuai untuk perempuan dengan
ketinggian 5 kaki adalah 100 paun. Untuk setiap satu inci tambahan,
tambah 5 paun. Jika anda lebih rendah dari 5 kaki, tolak 5 paun bagi
setiap inci di bawah 5 kaki.



Kemudian anda perlu tentukan samada anda mempunyai kerangka badan yang
kecil, sederhana atau besar. Caranya, ukur lilit pergelangan tangan
anda. Jika ia berukuran 6 inci, anda mempunyai kerangka sederhana.
Jesteru berat badan yang dikira tadi tidak perlu diubah. Jika
pergelangan tangan anda berukuran kurang dari 6 inci, tolak 10% dari
berat yang dikira tadi. Jika melebihi 6 inci, tambah 10% kepada berat
badan yang dikira.



Untuk Lelaki: Berat badan yang sesuai untuk lelaki dengan ketinggian 5
kaki adalah 106 paun. Untuk setiap satu inci tambahan, tambah 6 paun.
Untuk menentukan samada anda mempunyai kerangka badan yang kecil,
sederhana atau besar, ukur lilit pergelangan tangan anda. Jika ia
berukuran 7 inci, anda mempunyai kerangka sederhana dan tidak perlu
meminda berat badan sesuai seperti yang telah dikira. Jika pergelangan
tangan anda berukuran kurang dari 7 inci, tolak 10% dari berat yang
dikira tadi. Jika melebihi 7 inci, tambah 10% kepada berat badan yang
dikira.




OK, sekarang anda telah mengetahui berat badan yang sesuai untuk anda.
Satu dari rahsia untuk mendapat kesihatan yang unggul ialah mempunyai
berat badan yang sesuai. Jika berat badan anda lebih tinggi dari berat
sesuai, lakukanlah senaman untuk membakar lemak yang tidak diperlukan.


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
luvfama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 297
Join date : 2009-04-30
Age : 31
Location : Negi 9

PostSubject: Re: Menentukan Berat Badan Sesuai   Fri Jul 17, 2009 5:58 am

lau x cukup 5 kaki camner peace? 1 inci je lagi...
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: Menentukan Berat Badan Sesuai   Fri Jul 17, 2009 6:05 am

aku 2 kaki jek..cmne korang leh ade 5 kaki
maleh nak kira rr..maths lemah
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Posts : 256
Join date : 2009-04-10
Age : 32
Location : gerik,perak

PostSubject: Re: Menentukan Berat Badan Sesuai   Fri Jul 17, 2009 5:03 pm

aku 5 inci....

_________________________________________________
tolong sama2 majukan forums
Back to top Go down
View user profile http://perak1.forums2u.com
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: Menentukan Berat Badan Sesuai   Sat Jul 18, 2009 6:43 am

semua tu kesesuaian tinggi n berat...
baru la badan keadaan sihat..
susah la nak dapat penyakit..
hehehe...
try la...
lol! lol! lol! lol!

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Menentukan Berat Badan Sesuai   Today at 5:40 pm

Back to top Go down
 
Menentukan Berat Badan Sesuai
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::TIPS KESIHATAN::..::HEALTY TIPS::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.