perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Tue Jun 02, 2009 3:41 pm

HI GENG...

NYATAKAN 5 PERKARA TENTANG DIRI ANDA..

TAKKIRE LA PSL APE PUN...HANGPA SUKE APE KE...ALERGI APE KE...ASALKAN MEMENUHI KRITERIA THREAD YG AKU BUKAK NE..SYARAT UTAMA MESTI 5..KALO KURANG 5 AKU JENTIK POSTING HANGPA NANTI.. lol!


INGAT 5 JE...SBAGAI CONTOH LER..AKU MULE DULU KAY:


1- AKU TAK SUKA MAKAN PEDAS...SBB BG AKU LECEH MAKAN PEDAS2 NI..YE LA..DAH PEDAS..PASTU NAK KENA MINUM AIR LAK..MAKAN MINUM MAKAN MINUM...

2- SUKA TGK CITA LAWAN2..CITA2 SUPERHERO...BATMAN..SUPERMAN..SPIDERMAN..XMEN...

3- SUSAH NAK MARAH...TAPI TIME LAPAQ CEPAT JE AKU LEH NAK MARAH

4- SUKA BELA BINATANG2 YG EXOTIK...KAT UMAH AKU BARU ADA BURUNG BAYAN... OK LA TU EXOTIK GAK LA TU

5- AKAN MUNTAH KALAU TGK DARAH BYK BYKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK....


OK DAH ..HANGPA NYE DIRI LAK...TAK KESAH..BANTAI JE TENTANG DIRI HANGPA...TAPI MAU TAK KURANG DARI 5 LA EK....

AKU TGH FREE NI...TU YG SAJA BUAT TOPIK NI

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Tue Jun 02, 2009 4:17 pm

1. aku suka makan makanan pedas. (beza dgn ko panx)

- makin aku tensen dan sedih, makin pedas masakan aku.. lagi banyak cili padi aku letak. sbb aku nak transfer kesakitan ati aku kepada sakit perut. biler dah sakit perut aku tak pk nak sedih ler.. pk nak pergi bilik air je..

2. aku suka menanges, terutama depan lappy, atas katil dan atas sejadah

- korang yang selalu tengok cam aku, jangan pk kat luar aku ni suka nak tunjuk feeling aku kat orang len. aku kat luar ceria je.. senyum je.. aku cuma lepaskan emosi sebenar aku kat depan lappy, atas katil dan atas sejadah.

3. aku suka memasak, dan aku suka buat orang hepi biler makan masakan aku.


- jaga2! housemet aku biasanya akan naik berat badannya sbb aku terlalu suka memasak. aku akan tanya dia orang nak makan pe.. dan aku masakkan makanan untuk dia orang. aku suka buat orang hepi dgn makanan aku.


4. aku suka ketawa.


- aku suka sangat ketawa. sampaikan ustaz pernah cakap, fitrah diri aku nih kuat sangat ketawa. dan aku suka2 hati je ketawa... tanpa mempedulikan ada orang usha je aku sbb ketawa kuat sangat. dan kalo aku ketawa sore aku mmg kuat giler.

5. aku ni manjeeeeeeee.....

- aku sangat manje dan mengada2. tapi hanya dengan orang yang aku rasa selamat di samping dia. kalo orang tu aku rasa memerlukan aku untuk melindungi dia, aku jarang tunjuk sifat manje aku tu.. hehehe..


okiess... sekian kisah aku..
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Tue Jun 02, 2009 4:33 pm

5 ye panx tntg aku

1.aku x suka makan panas2,sbb bila makan2 panas2 gigi cpt rosak biar gigi x cantik tp gigi x de tampal2...setakat ni x de 1 gigi aku yg bertampal2

2.aku x suka ckp bnyk...bab aku mmg pendiam,tp klu dh berckp ermmmmm phm2 je la smpi aku aku di gelar singa kat umah

3.aku suka ngok cerita2 merompak and melanun...mcm cerita rompak bank ke kaisno ke seperti cerita italian job tu rompak jongkong emas bab aku rasa perompak ni mua bijak2 cuma di slh gunakn kebijaksanaanya

4.aku x suka sarapan pagi...mgkn bab aku dh biasa sejak kecik lg kot

5.aku suka jln2 x kira kemana pn...janji dpt aku berjln walaupn x de duit aku mst cri duit gak asalkn aku dpt berjln2

nk merokok jap ye panx aku dh bg 5 perkara yg suka ngan x suka tu

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Tue Jun 02, 2009 7:27 pm

nak kongsi jugak
memandangkan abg panx kata bantai je so anis bantai je lah

1-anis suke buat org happy sebab anis rasa happy teramat sgt bila tgk org happy..

2-anis suke dok depan pc selagi ade mase yg terluang itulah masa yg anis penuhi untuk berchating atau cr2 mklumat

3-suke sgt mkn pedas wow i like lau kat kedai ke restorant ke mau setengah botol lada tu anis bntai

4-suke wat hal sendiri jrg nak campor hal org selagi tak kaco anis

5-ee tolong la jgn hipokrit diamlah tasuke ta suke jelir nak jugak? ha gasak la yg penting jgn kaco idup aku diamlah

hehe ha tu lah 5 yg di mintak dr abg frhan tuk di kongsi

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Wed Jun 03, 2009 3:57 am

aku pon nak bantai jugak

1- aku ske makan pedas sebab cepat kenyang
tapi taleh la pedas telampau kang usus perot cepat luke..

2- aku ske movie yg berunsur 18sg maknenye cite2 ganas la sesambil tu layan secawan kopi *maii secawann*

3- aku tak suke marah2 tapi jgn sesekali buat aku jadi marah cos sebab bile aku marah aku dah x ingat donia hehe

4- aku suke kucing haha tapi sume kucing da mati jadi aku amik kputusan tanak bele kucing lagi

5- aku paling tak ske buat keje dalam keadaan tepakse.. if tepakse buat jugak aku akan buat tatau je kt keje2 tu sebab aku bossss hahaha

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
grandson
junior
junior


Posts : 40
Join date : 2009-06-01

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Wed Jun 03, 2009 8:54 am

daku pun nak gtaw gak nie...

1. daku tak suka tgk cerita sedih... walaupun daku nie nampak macam ganaz.. .tapi kalo tengok cerita sedih... gerenti daku menangis..

2. daku suka botakkan kepala bila daku byk masalah... serabut deh.... tapi bukan skinhead..

3. xgf daku kata daku nie panaz baran.. tapi bila ditanya pada fmly.. deme gelak kan daku.. btoi ker daku nie baran...

4. daku suka makanan yg pedas.. tapi tak leh sangat la sbb daku nie ada gastrik... xpuas wooo makan kalo tak pedas...

5. daku nie suka berkawan... kawan biar berjuta-juta lemon...

:group:
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Wed Jun 03, 2009 10:06 am

aku ni degil
mak aku la sll kata cmtu..kwn2 pun ade gak my be btul kut tp bkn degil cuma aku tak suka di paksa atau di desak

aku suka dok umah..
jarang sgt kuar umah..kuar bila perlu je..sje2 nak jln maleh la..

tak mudah marah..
klu aku marah..aku sll diam je..wat taktau

mudah simpati..
aku xleh tgk org lain ssh..atau bersedih...

aku suka menyakat/mengusik
aku cuma nak org yg aku usik tu happy..sekurang2nya bila dia ketawa...aku tumpang gembira gak...
Back to top Go down
View user profile
himawari09
junior
junior


Posts : 30
Join date : 2009-06-02
Age : 32
Location : ipoh, perak

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Wed Jun 03, 2009 10:42 am

x suka di suruh...

aku x suka disuruh... aku tau kerja tu aku kena buat.. aku akan buat.... kalu org suruh sebelom aku buat padahal kerja tu mmg aku nk wat aku xkan buat kerja tu.... aku biar jer...

xsuka kawan ngn org yg suka shopping


sbb aku xde duit nk shopping... nnt klu kawan2 aku shopping aku tgk jer... mn aci!!!!

aku suka jalan2


sbb aku ni bkn jenis yg dok kat umah terperap jer dlm bilik, ngadap pc 24 jam.... huhuhu... tu bukan aku....

aku suka bercakap

tu pasal aku ramai kawan.... aku xkesah kawan aku sape pon.... makcik ker pakcik ker... sume aku kawan jer.... kat mane pon mesti ade kawan aku....

aku suka makan

aku leh blasah ape jer jenis makanan... padahal aku xleh makan makanan tu... last2 aku yg tanggung seksa nyer..... (alergik seafood)
Back to top Go down
View user profile
ruzzen
root_admin
root_admin


Posts : 207
Join date : 2009-05-10
Age : 32
Location : Bagan Lalang, penang

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Wed Jun 03, 2009 11:03 am

emm nak kongsi gak

1. aku suka buang masa...
huhuhu yang la paling aku rasa best... x kira dimana, x kira waktu dan tempa mesti akan ada masa yang buang... huhuhu rasa cm susah nak ubah je tebiat ni..

2. aku ske komik...
Ni la salah satu cara aku buang masa aku... pagi pagi sebelum mandi mesti aku bace komik dulu.. aku pon heran ngan tabiat nii...

3. aku makan budu...
Huhuhu yang ni kene salahkan kak iapar aku... aku tinggal umah dia sekarang... so hari hari dia jamu aku makan budu... dah gian la plak...

4. Aku ni Baik Ati
Em.. yang ni memang ade kt diri aku la... buktinye aku sampai masuk pusat serenti ngan nyaris masuk penjara sebab aku ni terlampau baik ati... nk kena ubah jadi kejam skit... tp tatau la bila...

5. Aku bukan Gay
Yang ni la Paling best tentang aku... Aku seorang yang normal...
em kalo kuyie aku x tak tau la....

Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Wed Jun 03, 2009 11:06 am

maafkan diri ini wahai panx.. nak lari topik sket

Quote :
5. Aku bukan Gay
Yang ni la Paling best tentang aku... Aku seorang yang normal...
em kalo kuyie aku x tak tau la....

ahaha aku pon normal la kio!!!!!!!

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
ivy
junior
junior


Posts : 22
Join date : 2009-05-15

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Wed Jun 03, 2009 12:00 pm

5 perkara sal dri sy...

1. suka tukar baju banyak kali
kalau nak kuar, g keje ke, jenjalan ke, msti nak tukar baju 3,4 kali... mama kata tak boleh letak cermin besar2 kat dlm bilik coz asal tgk cermin je msti nak tukar baju..

2. sgt2 pendiam
sy tak byk bercakap...haha

3. suka tgk crita romantis, komedi n fiksyen
p/s: sy ni emosional ckit,, sng menangis kat pawagam..

4. tak pernah tahu selok belok jalan kat sabah wlupn org sabah
penah bawak kwn g jenjalan hr tu kat kk... pastu sesat...

5. suka crita korea, jepun n anime
ade org pengaruhi sy... huhu..

sekian..
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Wed Jun 03, 2009 8:45 pm

hahahahahahahaha...lawak la ...ok ni RAFFEY-SAMA pye plak yer...

YANG AKU SUKE/BAIK...(baik ker??)
1)INTERNET
BERTENET MMG TABIAT AKU DR DLU LG...DR AZALI LG AKU N KWN AKU KUAT MAIN GAME SAMPE LA KER TENET2 NI...SAMPE MAK AKU BISING BIL LETRIK MELAMBUNG GARA2 BERTENET...

2)UP2DATE
INI AKU SKE SBB AKU XSKE KETINGGALAN...XKRE DR ADK BRDK OR KWN2...D SBBKN SKP RAMAH AKU NI...AKU SKE SGT BERTYE SPY AKU DPT
PELAJARI APE YG AKU TATAWU...XKSH LA BAB APE...DR LIFE SAMPE LA KER GADJET...

3)MANGA/ANIME/GAMES/GADJET'S/JAPAN/ALL BOUT JAPAN...
SUME YG DI ATAS NI AKU MNT...CZ AKU MNT SGT BND2 CANGGH,HP,PC,LAPPY,MP3 EH BYK LA...MNT GLE AKU KAT SMUA BND2 NI...
BND2 NI LA YG WAT AKU HEPI JER...ESPECIALLY BAB2 JEPON NI...HUHU

4)KETAWE/GELAK/JERIT/LAWAK...
HAHAHAHAHAHA...KORG JGN LA TERKJT TNTG NI...AKU NI JNS PERAMAH+XMALU...HAHAHAHAHA...

5)JUJUR/TERUS TERANG/STRAIGHT 2 DA POINT...
AKU AMAL KN SIKAP NI CZ AKU DA RSE..APE LA GNE HIPOKRIT KAT DRI N ORG LAIN...YG SAKIT NNT HT KO,YG XPUAS HT NNT KO GAK KN...YG NK MERADANG KO GAK KN...SO JUJUR IS DA BEST...JUJUR JER...DUNIA AKHIRAT INSYAALLAH LPS...

SEKIAN DR RAFFEY-SAMA...

:group: :group:

_________________________________________________

KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Thu Jun 04, 2009 8:52 am

Quote :

2. daku suka botakkan kepala bila daku byk masalah... serabut deh.... tapi bukan skinhead..

panx.. lari tajuk jap..

hadoi... aku pernah try kaedah nih!!!! best giler biler pale botak.

masalah ilang bersama dgn rambut2 yang berguguran. tapi aku dah tak sanggup nak botakkan pale lagi... sodih sbb biler aku buat camni semua orang nanges tengok aku. sodih terutama mak aku dan kawan2 baek aku.
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Fri Jun 05, 2009 9:56 am

cam best jer... aku pon nak gak la.. tapi ape yg aku tulis ni berdasarkan penilaian aku terhadap diri aku dan ape yg org lain penah komen sal aku ... hanya mereka2 yg betul2 kenal aku jer tau aku ni cane...

1> sgt serius.... hahaha aku xtau la air muka aku jer kot ... aku ramai kawantapi x ramai kawan yg berani tegur aku ... hahaha ramai kate air muka aku sgt serius ... sampaikan mase aku study kt RMC dulu pon 1 kolej tu panggil aku mr ketat.... anis pon da terbawak- bawak

2> pendendam... x dinafikan ... aku memang pendemdam .... aku akan ingt ape yg org wat kat aku .. sampai bila2.... dan aku memang akan balas balik berganda2 pada org yg menyusahkan aku....

3> x banyak cakap tapi perangai gila2 ..... yang ini betul kot .. aku kt lua memang x banyak cakap.... tp perangai aku kt lua memng gila2 keje yg tidak2 jer aku buat ... hahahahhaha aku pernah terjun tasik dr atas jambatan putrajaya tu.. hahaha tengah2 mlm2 mlm minggu lak tu ... semata2 nak amik balik rantai yg aku pakai mase tu ... ade insiden gurau2 sket sampai rantai tu bole terlucut and jatuh lam tasik tu .... tp sayang nyer aku x jumpa rantai tu .....

4> aku suka pandang muka perempuan dalam2....... ntah ... yg ni aku xtau nape ... bila aku buat camni .... (hanya pada yg tertentu) aku dapat rase tenang sgt2 ... aku paling suke tengok perempuan yg berwajah keibuan ....

5> aku sgt gila dan fanatik pada kasut dan jeans ... yang ni yang aku paling x bole tahan ... aku memang ade banyak gila koleksi kasut .... yg aku kumpul dr mase aku sekolah sampai la sekarang ... jeans pon camtu gak .... aku akan beli kasut atau jeans tu walau pon bukan size aku kalau aku da minat .... hahahah dan dari minat aku tu alhamdulillah sekarang aku da punya kedai kasut sendiri ... tp tujuan aku buka kedai kasut tu bukan sebab aku nak meniaga sgt tp lebih pada tempat aku nk simpan dan display kasut2 koleksi dan jeans2 yg aku simpan .. pada aku tu sume lebih pada kepuasan diri aku sendiri .... dan setakat ni kasut favourite aku ... yg aku paling suke pakai ...

adidas stan smith & adidas goodyear

primavera

prada... aku paling x bole lau jumpa kasut2 ni ..., mesti aku nak beli ... hahaha sampai aku penah wat gila abes sebulan gaji aku beli kasut jer .... hahahahhaa
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Fri Jun 05, 2009 10:18 am

jimbet_______.sin4 wrote:
1> sgt serius.... hahaha aku xtau la air muka aku jer kot ... aku ramai kawantapi x ramai kawan yg berani tegur aku ... hahaha ramai kate air muka aku sgt serius ... sampaikan mase aku study kt RMC dulu pon 1 kolej tu panggil aku mr ketat.... anis pon da terbawak- bawak
aku quote yg ni bet sbb ms kat room perak1..aku mmg takut siot ngn id ko bila masuk sini pun aku tgk id ko pun..seram je ko tau apsal...sal ko penah boot aku..bkn skali bet..berkali2 adeh aku tak tau apa slh aku start dr situ la aku kurang masuk room..mmg aku bengang tul ngn id ko tuh tp aku tak mampu melawan coz aku tak pandai nak boot2 nih anyway..dh kenal ko.. siyes ko bertempat la
Back to top Go down
View user profile
jimbet_______.sin4
Site Admin
Site Admin


Posts : 206
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : tmn astakona

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Fri Jun 05, 2009 11:20 am

sri ... berita baik untuk korang semua .. aku da x main boot , crack and hacking lagi .... dan yg paling best aku dah pon berhenti main chat lam room .... wakakaka so no more boot from me ... org lain aku xtau la ....

harap d maafkan la lau ade keterasaan sal kene boot ker [per ngn aku ... wakakakaka
Back to top Go down
View user profile http://www.klgc-3.forumotion.com
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Fri Jun 05, 2009 11:23 am

ermm mister ketat sal aku dah terbawak2 tu kan aku kebetulan jer pgl ko mister ketat n taktau lak sal memang nama gelaran ko masa study dulu
bile ko dah bg tau ari tu jugak baru aku tau so ko ni memang mister ketat la kan
p/s opss back to the topic..

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
enni
junior
junior


Posts : 171
Join date : 2009-07-18
Age : 28
Location : ::kota bharu::manjung::petaling jaya::

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Thu Jul 30, 2009 8:38 am

best topik ni panx..
a) x suke org yg bnyk ckp sgt

- melainkan topik die tu menarik minat ak..kalo x menarik minat..ak x suke.. wat penin kpale ak je dgr..tp kalo da die nk bckp..ak layan je la.. slalu nye skrip ak kalo melayan org2 cmni.. "ooo..yeke.." "laa..mcm tu upe nye" "ohh..xtau la plak?"

b) seorg yg panas baran
- ak mmg seorg yg panas baran krn mengikut gen ayahku..walopn bgitu..ak sering cb mengawal baran ak ni..krn ak pk ak smakin dewasa dn ak seorg prmpuan..x elok baran sgt..nnt anak2 ak ari2 kene silat dgn ak..

p/s: ak xkan sesekali..menyilat suamiku..

c) suke cite2 action dan seram
- mmg pebret ak suke tgk cite lawan2,sepak2 org,merompak (mcm macan gak la)...cite iltalian job tu mmg best macan..da bape kali ak tgk..x penah puas.. (italian job)..lg 1 ak plg suke tgk cite penculikan ke..dan seangkatan dengannya.. mcm cite taken.. salute ak kat pengarah cite tu.. (taken)..

- ak suke gak tgk cite hndustan ngan cite tamil


d) x suke menunggu org

- ak plg fed up kalo tnggu org..xtau la knape..kalo bleh..ak bleh tnggu org tu plg lame pn dlm 5 mnit je..lpas 5 mnit..ati ak akn tibe2 rs panas..

p/s : kalo org tnggu ak berjam2 xpe la..


e) ak suke tgk org memasak dn makan

- ak suke tgk org yg memasak dan masakan die mstilah yg teramat sedap di tekak ku..kalo bleh nk amek resipi org tu tu pn kalo org tu bg la

- ak suke makan gak..x kesah la mkan ape pn..sume ak bantai..tp ak kureng sket kalo mkanan tu ade santan dan berunsurkan pulut..


p/s : panx kalo ak nk tmbah lg 1 bleh x??
Back to top Go down
View user profile
straighthead_goku
junior
junior


Posts : 46
Join date : 2009-07-27

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Thu Jul 30, 2009 9:02 am


nape nk tau 5 je?
actualy...aku de byk nk gtau mende bruk psl aku...

demi mutu dan keunggulan aku nk gtau byk perkara baek psl aku...

sbnry aku xtau pe yg baek psl aku pon.
sume buruk je.adesss...
sbb aku tau aku mmg burok.alahai..
mgkin ngaku burok tu je aku ase bek kot... :lol!:hek3...
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Thu Jul 30, 2009 12:28 pm

goku.. setiap manusia Allah ciptakan itu ada indahnya.. tiada manusia yang dilahirkan dalam dunia ini sebagai seorang yang tidak berguna.. sbb kalo ikutkan asal kejadian manusia itu sendiri... manusia ini hebat. betapa beribu-ribu sel sperma yang ada.. ko terpilih untuk disenyawakan. dan betapa ko boleh tahan duduk dalam rahim mak ko sampai 9 bulan.. sedangkan ada yang lain keguguran... tak pun meninggal sejurus lepas dilahirkan...

kebaekan diri ko yang ko tak tau.. sbb kemungkinan ko sering menutupnya dengan membesarkan kesilapan dan kelemahan yang ko ada.... ko selindungkan kelebihan ko dan menafikannya... dan ko cuma tonjolkan ko nih banyak sangat kelemahan....

manusia itu dicipta sebagai khalifah... itu menunjukkan manusia adalah makhluk ciptaan Allah yang istimewa... dan seburuk-buruk manusia ialah manusia yang ingkar terhadap Allah s.w.t... selagi ko beragama Islam.. ko adalah umat yang terbaek....
Back to top Go down
View user profile
straighthead_goku
junior
junior


Posts : 46
Join date : 2009-07-27

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Thu Jul 30, 2009 2:30 pm


sememang ny aku ni byk kelemahannya.
sedar je diri aku.
namun aku ucap timekasih kat teman2 yg sudi trime aku.
klu nk d ikotkn kmmpuan aku,mana mgkin aku berada kat bumi ni.hek3...tnpa roh yg de dlm jasad aku ni,aku nothing.
kecik sgt ase dri ni lg2 aku spesis yg kecik2 pon.

bumi ni pn xtau lme mane lg nyawanye.
nth sempat ntah tidak nk b'taubat.mnx2 aku trgolong dlm golongn manusia yg mndapt rahmat serta hidayah Nya.

len la cam kaunselor site...
hahaha...

manusia sememangny dikurniakn setinggi2 darjat kejadian makhluk.
dan aku baru tau sebenar nya byk lagi yg aku xtau...
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Thu Jul 30, 2009 2:42 pm

aiseh... diamlah

semua orang ada kelemahan bro... aku pun berlambak2 kelemahan.. aku pernah benci diri aku sampai ke tahap aku pernah cuba nak bunuh diri.... banyak kali plak tu...... nauzubillah.. rasa berdose biler pk balik peristiwa tu.... aku rasa nak bunuh diri masa tu... sbb aku rasa aku dah hancurkan harapan mak abah aku.. dan aku buat mak abah aku menanges tak henti2... bertahun2 menderita sbb aku yang menyusahkan ni..

biler mak aku tanya balik... "naper lina buat camtu?"

aku jawab.. "sekurang2nya mak abah takyah tanggung lina lagi. lega skit beban dah takde."

mak aku terus...

"kalo kamu mati bunuh diri ingat mak hepi ker? lagi mak sedih adalah. sbb anak mak kompem masuk neraka."

itulah alkisah aku....

pelan2 bangun daripada sebuah kesakitan.... pelan2 bina kekuatan di sebalik kelemahan.... belajar daripada pengalaman.... kita takleh nak benci diri... sbb saper lagi nak sayang kita lagi kalau bukan diri sendiri dan Allah s.w.t je? dan Allah pun tak suka hambanya yang depressi.. mengutuk.. membenci diri sendiri.... jgn

dan kalo bangga dengan kelebihan diri pun.. takleh nak angkuh dan bongkak.... sebab kalau rasa diri sendiri bagus.. ramai orang kat luar yang jauh lagi bagus...

eh.. panjang plak aku merepek nih..
Back to top Go down
View user profile
straighthead_goku
junior
junior


Posts : 46
Join date : 2009-07-27

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Thu Jul 30, 2009 3:57 pm

selamat aku xpnh ase nk bunoh diri lg.xt'pikir pon.
hak3...
din beramboi pnh b'rfalsafah:
lg byk sesorg tu brckp lg byk klemahan org tu yg kite kn tau... slmt aku xpnh nk benci diri aku aih.hehe...

penah denga kesah para aulia Allah yg mgatekn diri nye lebey hina jika nk dbanding dgn seokor anjing? ats alasan anjing pon setia ngn tuan die.
bunyi cam xmasuk akal je kn.

moral:jgn sllu brpkir brdasrkn logik.huhu.rahsia ddlm rahsia.
nape nk syg diri sndiri?bkn ke kte kne syg ngn Allah Swt?
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Thu Jul 30, 2009 4:37 pm

adoi.... ada je pekena aku balik.... sukati ko ler...

mmg aku banyak bercakap pun... dan aku tak kisah pun pamerkan kelemahan dan kekurangan diri aku.. sbb aku terima diri aku seadanya.. dan aku sentiasa cuba memperbaiki diri. kadang2 lebih baik tunjuk lemahnya aku... kalo jadi pape.. orang dah tahu.. aku mmg camtu.. daripada berpura2 berlakon ok... tapi sebenarnya tak ok pun..

cerita aku tu nak dijadikan pengajaran kepada semua.... bukan sengaja nak bukak aib... tapi untuk dijadikan pengajaran hidup....

terpulang ler goku.. ko nak sayang saper2 pun.. tak nak sayang diri pun takperlah...... tak mo komen bab tu.. tu pandangan ko....

tapi bagi aku.. kalo sayang Allah.. kenalah sayang diri. sbb diri sendiri adalah amanah dari Allah s.w.t. Allah memberikan mata, telinga, fizikal, hati, perasaan.. segala-galanya adalah amanahNya. dan bukti manusia mencintai Allah s.w.t ialah menjaga semua amanah yang Dia beri.. bersyukur dengan nikmat kurnianya.. menggunakan kelebihan yang dia beri. dan menjadikan kelemahan diri itu sebagai ujian yang perlu diatasi dalam proses nak menjadi insan kamil....

mmg rasa rendah diri tu perlu, sbb manusia sekadar hambaNya. tapi kalo rendah diri sangat2... sampai ke tahap depressi.. sampai tahap murung nak bunuh diri (contoh kes aku) susah nak idup kalo camtu....

manusia ada dua pola yang berbeza:

hamba
khalifah

rasa ketundukan sebagai hamba itu perlu.. tetapi hanya padaNya. dalam hal lain... Allah mengamanahkan manusia menjadi khalifah... di mana khalifah dianugerahkan kelebihan dan kekuatan yang membolehkannya mentadbir alam...


p/s aku rasa yang baru nih tak tahu kes aku nak bunuh diri nih... yang lama2 semua dah tahu... tapi semua menerima aku seadanya... sayang korang...
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Thu Jul 30, 2009 6:03 pm

suh cite 5 perkara baik n 5 perkara buruk tntng anda je kan
<< back to topik >>
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...   Today at 1:18 am

Back to top Go down
 
meh meh cita 5 perkara buruk atau baik ttg anda...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» La filosofía de Conan, el bárbaro
» SasuSaku or SasuKarin?
» Kibahina is Naruhina's biggest canon rival for hinata?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.