perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 pada yg lahir pada tahun 80an pasti terkenang zaman riang

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
_amar_
senior
senior


Posts : 19
Join date : 2009-04-11
Age : 32

PostSubject: pada yg lahir pada tahun 80an pasti terkenang zaman riang   Sat Apr 11, 2009 4:44 pm

> budak2 yg lahir pd thn 80'an
> mesti ingat
> mase skola rendah dulu:
>
> - kat skola ade salesman jual buku
> cerita..ari ni bg list,esok mintak duit
> beli walaupun cerita buku tu dah tau..
> salesman susu pon camtu gak..
>
> - kat library,budak2 mmg baca buku tp
> just tengok gamba je..bile ade program
> Nilam,sebok semua nak pinjam buku..
>
> - RMT kat skola mkn x best,tp yg
> berduit pon join RMT,x phm...
>
> - pakai pensel box yg bole bukak dpn
> blkg,pastu ade sharpener kat tgh2 die..
>
> - main lwn pemadam,syg nak guna utk
> padam..padahal itu fungsi sbnr,utk padam!
>
> - pakai pembaris yg bergerigi,kat dlm
> ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu..
>
> - cikgu pakai pembaris kuning pjg..ade
> pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
> pgg pon kat situ..
>
> - bulu ayam jd ramping krn sering
> dijadikan rotan..
>
> - time pendidikan seni,lukis sume boleh
> tp bile time kaler sume hampeh..ade gak
> buat anyaman pakai kertas warna,kolaj
> la,ape la...
>
> - main game 2D.super contra,super
> mario,street fighter,sume pakai tape..
>
> - jam tgn Boy London jd idaman,sbb bole
> tuka2 kaler ikut suhu n cuaca..
>
> - takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
>
> - balik skola beli Jojo xpon Dendang..
> Tora pon best gak..beli se mata2 nak
> mainan,coklat die x mkn pon..
>
> - kasut berlampu kat tapak,yg iklan die
> kat tv bole tembak alien tu...
>
> - siri kartun;power rangers,ultraman,
> transformers,ninja turtles,
> thundercats,maskman,gaban dan mcm lg..
>
> jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x
> smpt lyn bende2 ni..kite akan sentiasa
> berubah,cume asal-usul kite yg
> permanent.huhu..=)
>
> pas r kt member2 korang...
> mesti diorg tersengeh2 bace mende nih...
> hehehee
Back to top Go down
View user profile
_deal0va_
senior
senior


Posts : 196
Join date : 2009-04-11
Age : 29
Location : Seri Iskandar,Perak

PostSubject: Re: pada yg lahir pada tahun 80an pasti terkenang zaman riang   Sun Apr 12, 2009 7:04 am

yap..terkenang kisah lame...

skang xde da cm nie....

andai dpt ku undurkn masa....

peehhhh berangan nk jd kecik blek....

heheheheheh.....
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: pada yg lahir pada tahun 80an pasti terkenang zaman riang   Sat May 09, 2009 2:38 pm

hehehe.. artikel lama dah ni! aku terpk saperlah penulis asal dia. sbb aku jumpa artikel ni zaman aku belajar kat uitm perlis dulu, iaitu lebih kurang dalam tahun 2004 lagi.

mmg rindu zaman budak2 dulu. tapi budak2 zaman sekarang dah tak sama macam kiter. zaman kiter mana ada hp dgn lappy semua. budak2 zaman sekarang semua dah canggih manggih.
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: pada yg lahir pada tahun 80an pasti terkenang zaman riang   Sat May 09, 2009 3:19 pm

alamak aku lahir thn 70 an la.... nnt aku ingat blk sama x ngan org yg lahir thn 80 an.... aku lupa la......nnt ye aku merokok jap nk ingatkn zaman2 aku dulu
Back to top Go down
View user profile
_megatron_
root_admin
root_admin


Posts : 151
Join date : 2009-04-10
Age : 30

PostSubject: Re: pada yg lahir pada tahun 80an pasti terkenang zaman riang   Sat May 09, 2009 3:59 pm

Quote :
> - siri kartun;power rangers,ultraman,
> transformers,ninja turtles,
> thundercats,maskman,gaban dan mcm lg..

memang setuju sangat la....
Back to top Go down
View user profile
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re: pada yg lahir pada tahun 80an pasti terkenang zaman riang   Sat May 09, 2009 6:15 pm

yang aku igt lagi masa tahun 80-an ni blanja sekolah aku 30 sen je
mee goreng lam plastik 10 sen + air 10 sen ada balance 10 sen beli kropok hakhakhak

masa tu murah tak mcm skrg ni........skrg ni budak sekolah tadika pon dah blanja RM 2.00

_______________________________________________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
ryuichi
junior
junior


Posts : 49
Join date : 2009-05-05
Age : 30
Location : Johor

PostSubject: Re: pada yg lahir pada tahun 80an pasti terkenang zaman riang   Sat May 09, 2009 6:40 pm

suma tu sama ngn aku waktu kecik2 d|u...
terkenang zaman2 tu...
seronok xterkata....

> - kasut berlampu kat tapak,yg iklan die
> kat tv bole tembak alien tu...


ni je xsama... aku pakai kasut swan je...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: pada yg lahir pada tahun 80an pasti terkenang zaman riang   Today at 10:48 pm

Back to top Go down
 
pada yg lahir pada tahun 80an pasti terkenang zaman riang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Jodha Akbar 212: Manna from Heaven or a mrigtrishna ?
» Kurt Seyit ve Şura
» Öyle bir geçer zaman ki
» top 10 scenes from the jodha akbar

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CERITA LUCU::..::FUNNY STORIES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.