perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 cara buang salah satu os windows xp

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: cara buang salah satu os windows xp   Sat May 30, 2009 2:38 pm

If u have installed Win XP in C:
and D: respectively, enter in to XP in C: and format D: . Now go to
Mycomputer-Properties-Advanced on the startup and Recovery click on
settings and then on Edit, it will open the boot loader, which might be
like this

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Now delete this "multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect"

Make sure ur deleting the entry of the OS in D: U shouldn't delete or format C:


aku dah try.. boleh.. kadang2 bila kita on jek komputer tu.. dia akan
tanye nak guna mana satu os kan.. tu sebab tak format ngan betul..
camne nak buang yang tak pakai tu.. supaya dia leh masuk window trus..
leh guna cara kat atas tu..

p/s: btul ke cara aku cakap ni.. main tibai jek.. klu salah gtau ek.. baru blaja jek..

lol! lol! lol! lol! lol!

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: cara buang salah satu os windows xp   Tue Jun 02, 2009 9:43 am

ok tq for the sharing this info peace
ha meh cube sama2 lol!

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
grandson
junior
junior


Posts : 40
Join date : 2009-06-01

PostSubject: Re: cara buang salah satu os windows xp   Wed Jun 03, 2009 9:16 am

kalo cara daku la kan...

klik my computer
klik drive c
kat klik kat tool - folder options - view
klik kat show hidden files and folders
buang tanda right pada hide extensions for know file types
buang tanda right pada hide proteced operating system files (recommended)
klik apply pastu klik ok

dalam drive c: tu akan timbul file yg telah hidden
klik open kat file boot.ini dan akan terbuka dalam notepad

akan kuar macam nie
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

tukarkan timeout=30 tu kepada timeout=0

pastu save... andthan kuar...

kat klik kat tool - folder options - view
klik kat restore defaults... pastu apply.. pastu ok...

pastu leh la restart tgk menjadi ker tak...
selamat mencuba
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: cara buang salah satu os windows xp   Wed Jun 03, 2009 9:45 am

thanks a lot grandson coz sharing ade lg share la lagi yer

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: cara buang salah satu os windows xp   Today at 1:18 am

Back to top Go down
 
cara buang salah satu os windows xp
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Mordheim Doors, Windows and etc
» Stained glass windows
» Windows 7, squashed images
» How to fix Games for Windows Live on Windows 8 Pro x64
» Windows 7/8 RGSS player has stopped working fix

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::Warez::. :: .::SOFTWARE-PC::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.