perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 resepi nasi ayam sehati bendansa

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ibrahim
Moderator
Moderator


Posts : 56
Join date : 2009-05-10

PostSubject: resepi nasi ayam sehati bendansa   Sat May 30, 2009 12:38 pm

resepinye
suh ayam tu menari2 ala2 sehati bedansa...
pastu arrr entah...
ako nak resepi chawkoteyoo....sapa ade resepinya?
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: resepi nasi ayam sehati bendansa   Sat May 30, 2009 2:03 pm

siot je ko ni piq
entah pape abg aku yg sorang ni
aku tak de la piq takpe kite tunggu sape2 yg leh kasi yer sabar
akak syg ooo akak syg mana akak lina syg anis ni
meh la sini akak ade tak resepi yg di mintak ni ?
lau tak pon kot2 dea ker diya ke munge ejaa ke erghh sapa2 la yg ade
meh la share
kang si ibrahim ni kang berdansa ala2 ayam

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: resepi nasi ayam sehati bendansa   Sat May 30, 2009 2:13 pm

sorry... char kuetiau aku takde resepinyer. aku sendiri pun kalo teringin kena pergi kedai.

selalu masak kuetiau sup, kuetiau tomyam, kuetiau goreng.. tak pun kuetiau kantonis. tapi tu pun dah lama tak masak.. lupa resepi kuetiau kantonis tuh..
Back to top Go down
View user profile
ibrahim
Moderator
Moderator


Posts : 56
Join date : 2009-05-10

PostSubject: Re: resepi nasi ayam sehati bendansa   Sun May 31, 2009 10:56 am

nak resepi dia ga.k..pak2 uwaaaa....
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: resepi nasi ayam sehati bendansa   Fri Jun 05, 2009 5:13 am

ampeh betoi ibrahim
nak charkueyteow pegi kedai la haha

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
grandson
junior
junior


Posts : 40
Join date : 2009-06-01

PostSubject: Re: resepi nasi ayam sehati bendansa   Fri Jun 05, 2009 5:48 am

bahan2 nya :
koteaw secukup nafsu makan
udang harimau beberapa ekor
isi kerang ikut suka
kicap sesuka hati
sos pun sesuka hati
garam ckit ja kang kena darah tinggi
air nak bg nmpk basah dan berkuah
telur
sayur tauge

cara buat tolong sambungkan....
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: resepi nasi ayam sehati bendansa   Fri Jun 05, 2009 6:17 am

cara masak :
wey grandson..mnyak mana? cmne aku nak msk.. xpe2 pnjam kat umah kak senah..
memula taruh mnyak sikit..agak2 beberapa ekor udang tu.. goreng udang tu dulu..dh agak separuh msk masukkan isi kerang, di ikuti kicap n sos.. taruk air sikit sbb klu stkt sos n kicap ni..cepat kering dh tu buh sikit garam n kmudian kotiaw..klu bleh kotiaw yg halus tu..jgn lama sgt goreng agak2 dah bergaul bersama2 bhn2 dlm kuali tu..pecah kan telur kat tgh2 kuali tu, peh tu kaut n blk kan kotiaw tu..masuk lak tauge..kaco2 sikit..angkat n hidang..
perghh..siap gak
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: resepi nasi ayam sehati bendansa   Fri Jun 05, 2009 9:04 am

adeh lah
ha piq ape lg p lah try

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
ibrahim
Moderator
Moderator


Posts : 56
Join date : 2009-05-10

PostSubject: Re: resepi nasi ayam sehati bendansa   Sun Jun 07, 2009 7:59 am

sriedy ni pande masak ako rasa la,hemmm sedapnya....
mana resepi lagi cepat2
Back to top Go down
View user profile
··¤(`×[¤ LiE ¤]×´)¤··
Moderator
Moderator


Posts : 228
Join date : 2009-04-14
Location : pantai barat dekat corner tu tau ke

PostSubject: Re: resepi nasi ayam sehati bendansa   Sun Jun 07, 2009 11:51 am

ko nak resipi kuewtiaw ek aku up sikit resepi, kuew tiaw bersama kambing...
cara-caranya:-
ko masak la kuewtiaw tu apa ada kat dapur tu ko letak je dlm kuewtiaw tu jgn lupe kambing tu masa ko masak kambing tu dok sebalah ko jd nama resepi ni kuewtiaw bersama kambing sambil senyum2 kambing.....

_________________________________________________
Back to top Go down
View user profile http://psycholie.blogspot.com
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: resepi nasi ayam sehati bendansa   Sun Jun 07, 2009 12:19 pm

bongok lie

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: resepi nasi ayam sehati bendansa   Today at 1:12 pm

Back to top Go down
 
resepi nasi ayam sehati bendansa
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::SUDUT RESEPI DAN MASAKAN::. .::RECEIPE AND COOKIES SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.