perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 ikan bilis goreng+kentang kicap.hoho

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ejaa88
junior
junior


Posts : 33
Join date : 2009-05-02
Age : 28

PostSubject: ikan bilis goreng+kentang kicap.hoho   Fri May 29, 2009 9:25 am

haa..
aku ade satu resipi simple+senang+sedap..
haha..
menda ni aku leh makan ngan nasik je tanpa ade lauk2 lain..
hoho nasik panas..mmg sedap..heheee
x tau lah korang suke ke x kan..
tp aku saje nk share..
huhu xsuke x yah wat..
hehe


bahan-bahan:
1-ikan bilis
2-kentang(potong la nipis2..)
3-minyak masak
4-kicap(ikot suke kicap cap ape)


hehe simple kan bahan2 die...


cara2 masak:
masukkan minyak masak(agak2 la jgn byk sgt..kolestrol lol! ) then goreng lah ikan bilis tu sampai garing tau..x garing x sedap...
pastu angkat...
then, goreng la kentang tu sampai agak2 masak...
before masukkan ikan bilis yang dah masak garing tu dalam kuali, aku salu buang sket minyak yang dalam kuali tu..takot kolestrol tgi sgt

then masokkan laa kicap..masokkan secukup rasa..(agak2 sendirik la..)

pastu bg die sebati sume then tutup api..hoho..

siap...
makan la ngan nasik panas..hoho sure sedap...
menda ni save duit..hehe








Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: ikan bilis goreng+kentang kicap.hoho   Fri May 29, 2009 9:46 am

wahhhhhhhhh simple gileeeee

Quote :
bahan-bahan:
1-ikan bilis
2-kentang(potong la nipis2..)
3-minyak masak
4-kicap(ikot suke kicap cap ape)

rupe dye cemane eja??

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
ejaa88
junior
junior


Posts : 33
Join date : 2009-05-02
Age : 28

PostSubject: Re: ikan bilis goreng+kentang kicap.hoho   Sat May 30, 2009 11:22 am

hoho wat sendirik le pastu tangkap gambar post sini..
hoho
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: ikan bilis goreng+kentang kicap.hoho   Sat May 30, 2009 11:35 am

lebih kurang sama dengan resepi mak salju... tapi mak salju letak bawang.. lagi sedap. dan mak tak letak kicap... gantikan dgn sos.. sedap wooo...

korang leh gak gantikan ikan bilis nih dengan ikan goreng semalam yang tak abes. daripada buang ikan goreng semalam tu, korang ambik isinya, cincang halus.. dan gunakan cara yang sama macam masak ikan bilis ni...

sedap...

Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: ikan bilis goreng+kentang kicap.hoho   Sat May 30, 2009 11:35 am

memang saving... huhuhu...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: ikan bilis goreng+kentang kicap.hoho   Sat May 30, 2009 11:45 am

munge oo munge
thanks for sharing yarr
yie meh mamam pat anis dah siap msk ni
nk tgk rupe die meh la siap mamam agi

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
ejaa88
junior
junior


Posts : 33
Join date : 2009-05-02
Age : 28

PostSubject: Re: ikan bilis goreng+kentang kicap.hoho   Sat May 30, 2009 11:50 am

salju wrote:
lebih kurang sama dengan resepi mak salju... tapi mak salju letak bawang.. lagi sedap. dan mak tak letak kicap... gantikan dgn sos.. sedap wooo...

korang leh gak gantikan ikan bilis nih dengan ikan goreng semalam yang tak abes. daripada buang ikan goreng semalam tu, korang ambik isinya, cincang halus.. dan gunakan cara yang sama macam masak ikan bilis ni...

sedap...



haa..kdg2 ejaa letak gak bwang beso tu..sedap..hoho alahai terliur lak..
waa pasni ley try resipi mak salju ni..cam bes je letak sos..tuka2 resepi kan..hoho..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ikan bilis goreng+kentang kicap.hoho   Today at 1:20 am

Back to top Go down
 
ikan bilis goreng+kentang kicap.hoho
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» The very awesome Nina Wang cosplay of Hoho-chan

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::SUDUT RESEPI DAN MASAKAN::. .::RECEIPE AND COOKIES SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.