perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ibrahim
Moderator
Moderator


Posts : 56
Join date : 2009-05-10

PostSubject: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Thu May 28, 2009 9:05 pm

AKO ADA MODAL RM.0.30 APE NAK BUAT EK,KAWAN2 KASI LA CADANGAN MANA NAK TAU KOT 30SEN NI LEH JD TIGA JUTA,KAN2...SERIUS SEM BEB...HAAHA
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Thu May 28, 2009 9:09 pm

30 sen? gi black market...beli nombor...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Thu May 28, 2009 9:12 pm

30sen?? beli nombo ape pan nak beli cokelat cloud 9 pon dapat 1 je

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Thu May 28, 2009 9:43 pm

piq ni aku ade cdgn 3o sen tu ko beli la cekelat yg seposen dua bijik tu pastu ko beli la 3o posen 6 bijik..pastu ko jual la kat dak2 tecik ayat2 manis la sikit pastu ko jual harga 20 sen 3 je patu ko jual n dpt untung mcm tu jer sampai untunk ko tu boleh bikin role modal pastu kembang kembang kan niaga ko tu sampai jd satu pokok besar.. mcm aku dulu ade modal RM1.30sen aku jual gule2 jer masa tu umo aku baru 10 tahun kot lau tak silap aku buat belanja yg mama aku kasi sebagai modal berjualan pastu dr modal aku RM1.30 aku kembang2 kan brg2 niaga kau n aku tak makan pon untung tu tp aku wat role modal n tmbh jualan lain lak sampai wit aku berkembang2 ha byngkan masa tu umo aku baru 10 tahun darjah 4 kot lau tak silap..dah reti semua tu ni lg dah besar huhu..rancangan semua diam diam je la hahaha...dah dpt hasil yg leh nmpk nnti baru leh ckp siap ngan bukti nya . hahaha dr modal aku RM1.30 sampai modal aku jd RM50 n sekali aku berenti dr niaga sebab nak exam n mama pon kata stop la dulu tu tumpukan pada pelajaran dulu so aku pon henti la n wit tu lak aku wat joli ..

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Thu May 28, 2009 10:04 pm

Quote :
piq ni aku ade cdgn 3o sen tu ko beli la cekelat yg seposen dua bijik tu pastu ko beli la 3o posen 6 bijik..pastu ko jual la kat dak2 tecik ayat2 manis la sikit pastu ko jual harga 20 sen 3 je

haha anis tu tipu dalam beniage tuh.. tak baekk jgn

nak niage ni kene jujur jelir

tp anis mmg pandei la kecik2 da reti nak beniage
ni yg rase nak wat calon bini nih

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Fri May 29, 2009 3:00 pm

kuyie wrote:
30sen?? beli nombo ape pan nak beli cokelat cloud 9 pon dapat 1 je

black market nak beli no 10sen pun boleh je... ada 30 sen kan? so beli la 3 no..

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Fri May 29, 2009 3:16 pm

kalo xkne? cmne panx?
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Fri May 29, 2009 3:27 pm

x kene ..tokei cina tu la yg kena

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Fri May 29, 2009 3:27 pm

kuyie wrote:
Quote :
piq ni aku ade cdgn 3o sen tu ko beli la cekelat yg seposen dua bijik tu pastu ko beli la 3o posen 6 bijik..pastu ko jual la kat dak2 tecik ayat2 manis la sikit pastu ko jual harga 20 sen 3 je

haha anis tu tipu dalam beniage tuh.. tak baekk jgn

nak niage ni kene jujur jelir

tp anis mmg pandei la kecik2 da reti nak beniage
ni yg rase nak wat calon bini nih

isk isk isk yie tipu ker mcm tu yie? tulah cara nak niaga nak kembangkan duit kite niaga pastu ade modal pastu kenalah reti cari untung
dah bnyk wat mcm tu so tak heran la kita nak wat mcm tu dah itu adat niaga
nak cari untung..
calon bini ? alah jgn la bg kantoi yie ni kan diam2 sudeh

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Fri May 29, 2009 3:31 pm

hahahaha panx...
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Fri May 29, 2009 3:33 pm

agak2 la 30sen nak meniaga...kalau tau kat robert kuok tu dia gelak je ...bg la modal yg masuk dek akal sikit

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Fri May 29, 2009 3:37 pm

aah.. mcm cite dlm paper hr tu.. bukak bengkel modal 50 jek.. skng dh untung 5 juta.. 1 thn masyukk 1juta... fuyohh...
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Fri May 29, 2009 3:38 pm

takpe lah abg ni salah satu satu cara nak tarik perhatian gak kan tgk inisiatif org2 lain jugak..

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Fri May 29, 2009 3:43 pm

paklong_baek wrote:
aah.. mcm cite dlm paper hr tu.. bukak bengkel modal 50 jek.. skng dh untung 5 juta.. 1 thn masyukk 1juta... fuyohh...


haaa modal rm50 ke ok la jugak...ni 30sen? masuk tandas awam pun dah 30 sen..

tapi tak pe..aku nak tgk kot2 ada idea yg masuk akal...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
paklong_baek
senior
senior


Posts : 250
Join date : 2009-05-02
Age : 31
Location : perak-->putrajaya

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Fri May 29, 2009 3:44 pm

anis..?
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Fri May 29, 2009 4:30 pm

paklong_baek wrote:
anis..?

pe nyer?
isk isk isk anis ckp ngan abg panx lah paklong huhu..dah dah
sembang kat cb k..bg pendapat jer kat sini..

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
ibrahim
Moderator
Moderator


Posts : 56
Join date : 2009-05-10

PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Sat May 30, 2009 4:56 am

huk2,lagi ape cadangan korang dgn 30sen ako ni,x beli ape2 lagi ni,dok simpan je lam saku ni.....x makan pon udah tiga hari,adoiiii....tolonglah kawan2....uwaaaaa...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING   Today at 8:57 am

Back to top Go down
 
ADA MODAL RM0.30 SEN,APA BOLEH BUAT?PENTING
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Chinese privet in a new pot
» General info wanted on a Petter AC1ZS
» Raman and Ishita's marriage on the cards?
» 1:16 scale serval model

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CAKAP-CAKAP::..::TALKING PLACES::. :: .::CERITA KEDAI KOPI::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.