perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 AYAM MSAK PEDAS...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nurul_diya07
senior
senior


Posts : 19
Join date : 2009-05-23
Age : 28
Location : SeLaNGor

PostSubject: AYAM MSAK PEDAS...   Mon May 25, 2009 10:25 am

Nie semua dah tahu msak...just cume tmbh ape yg kurang aje....org n9 msak nie...pape pun try ar kt umah ek..
buat mak mertua pun leh gak...

bahan-bahan

6 ketul ayam -peha-
cili bsr(ditumbuk)
cili api (kalu nk pedas tmbh ar 1 kilo ..hehhe2)
halia (dipotong halus)
bawang besar ( dipotong bulat)
bawang putih (ditumbuk/dipotong halus)
sos tiram
air asam jawa(Sedikit
lada hitam
tomato(dipotong)
1 btg serai(diketuk)
gule skit


cara memasak

Goreng ayam sedikt garing...pastu kan..
Panaskn mnyak..tumiskn bawang putih dan bawang besar smpai warna kekuningan di ikuti halia
Selepas tu masuk kan cili besar dan cili api(yg di tumbuk),dan serai...
Masukkn ayam(digoreng td),sos tiram(sedikit) dn air asam jawa..
Gaul menjadi mesra dam jgn lupe msuk kn garam,ajinamoto(skit)..dn ikuti gula
Last skli msuk kn tomato

Siap untk di hidang dn tabur kn skit lada hitam..

Selamat mencube...


mkn mesti berair mata dn hidung
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: AYAM MSAK PEDAS...   Mon May 25, 2009 10:32 am

waaahhh.. diya.... sedap je bunyik....

nanti akak nak try ler... time kasih... sbb sudi kongsi..!
Back to top Go down
View user profile
 
AYAM MSAK PEDAS...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::SUDUT RESEPI DAN MASAKAN::. .::RECEIPE AND COOKIES SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.