perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 Kisah Pengantin Baru. Baca la

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Kisah Pengantin Baru. Baca la   Tue Apr 14, 2009 5:30 am

Musim tengkujuh dah bermula. Boleh dikatakan setiap hari hujan pasti turun. Mood petang yang dingin ini mengingatkan aku tentang sebuah kisah cerita seloka pengantin baru yang pernah aku dengar suatu ketika dulu. Jom kita pakat kongsi bersama…….

Malam Pertama, Kedua dan Ketiga……

Dalam keheningan malam penuh syahdu, Ramli masuk ke kamar kerana mengantuk. Dilihat isterinya sudah berselimut dari hujung rambut ke hujung kaki. Malu agaknya. Maklumlah malam pertama…” bisik hati Ramli. Dimatikanya lampu dan ia pun berbaring di katil. Dicelah2 saura kodok menyeru pasangannya, terdengar suara isteri berbisik, penuh romantis, “Buah papaya dah masak ranum, bila tupai nak datang merasa ?” “Dah, apa citer ni ?” tanya Ramli dlm hati. Separuh malam dia terbaring berfikir. “Oh, agaknya isteri ku teringat kampung halaman.. sian.. sampai mengigau? Takpelah, biarlah dia tidur” bisik hatinya penuh understanding.

Mlm ke 2 adegan yg sama cuma dialognya agak berbeza. Bisik isteri “Sawah bendang dah siap dibajak, bila pak tani nak turun menyemai?” “kesiannya bini aku.. masih ngigau lagi.. aku mesti cari penawar !” Ramli bertekad. Esok harinya, Ramli bercerita pada ayah yg kebetulan datang untuk bertanya khabar `pengantin baru’ “Lah..” keluh ayah Ramli, “aku antar belajar sampai Universiti, benda cam ni pun kau tak paham?” Ayahnya pun mula bercerita perihal adam & hawa, laila & majnun, romeo & juliet… (yg relevan untuk pegantin baru je!) Sepatah cakap orang putih “about the birds & the bees”. “oh. cam tu.” sengih ramli, “baru saya paham. Taulah apa nak buat malam ni!”

Malam yg sangat ditunggu2 ramli pun tiba… adegan sama dikamar tidur. cuma kali ini isterinya membisu seribu bahasa. “lah.. nape pulak senyap. takkan dia give up” tertanya2 si Ramli. Setelah sekian lama tanpa suara dari isteri, Ramli pun berkata, “Dah lapar betul rasanya perut, boleh tupai datang merasa?” Malam dingin semakin sunyi.. tak jawab pun… “Kain pelikat dak disinsing rapi, boleh pak tani turun menyemai ?” pun..masih takde jawaban… Ramli mencuba lagi. “Juruterbang dah siap sedia… boleh pesawat turun mendarat ?” Sayu sekali jawaban si isteri dari bawah selimut, “Maaf tuan… Landasannya baru saje banjir…!”
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: Kisah Pengantin Baru. Baca la   Tue Apr 14, 2009 6:03 am

Dah lapar betul rasanya perut, boleh tupai datang merasa?

: best betui ayat dia yg ni
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Kisah Pengantin Baru. Baca la   Tue Apr 14, 2009 11:54 am

nie btul2 tapis dah nie tapi rasenye nie salah tempat post nie, patutnye post kat cerita lucu
Back to top Go down
miss_perak.gurlz
junior
junior


Posts : 29
Join date : 2009-04-17
Age : 28

PostSubject: Re: Kisah Pengantin Baru. Baca la   Mon Apr 20, 2009 5:10 am

hahahaha..
adehhhh..lawak toi cite nie..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/nottygurlz
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: Kisah Pengantin Baru. Baca la   Mon Apr 20, 2009 5:54 am

hahahahaha..mmg hadoi btl la...klu aku da lme terkam da...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Kisah Pengantin Baru. Baca la   Tue May 05, 2009 11:05 pm

aku dulu mlm pertama x yah nk bermada2 mcm tu.... lamabat la .....setiap saat berharga tau... serang jeeeeeeeeeeeee perang peperang harus dilancarkn dgn kadar segara.....dh halal la katakan... wakakaka ....kena cpt bab nk isap rokok jgn tp blum berakhir erk serang lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........ikut larat korg la lembut2 tauuuuuuuuuuuuuuuu......
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: Kisah Pengantin Baru. Baca la   Tue May 05, 2009 11:52 pm

SIOT MACAN...TAWU LA DA KAWIN..WAT KEMPUNAN YG BUJANG JER....SERANG LAGI...DAN LAGI..[b] perang perang

____________________________________________________________________________________________
[b]kipassusahsusahmati
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Kisah Pengantin Baru. Baca la   Wed May 06, 2009 3:26 pm

raffey ha pe lg mcm biasa la bkn meroko la ko x kempuna erk.....cpt2 la kawen......sok bila ko dh kawenko mst ko kata" klu mcm ni nikmatnya kawen tau aku kawen umur 12 thn dh"........ -------------> raffey x kn nk ngok kn je g cari tok kadi cpt ko nk wat pe klu dh sah jdi isteri ko terpulang lantak la pe org nk kata pe wakakaka wakakaka ...rokok dulu sementara tunggu raffey kawen :rokok:
Back to top Go down
View user profile
maya
junior
junior


Posts : 71
Join date : 2009-05-04
Age : 29
Location : ipoh

PostSubject: Re: Kisah Pengantin Baru. Baca la   Wed May 06, 2009 3:49 pm

ni tuk ruangan org dewasa je kot...
pndai btl la dia wat ayat...
ada ke laki yg lurus mcm 2 ek
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Kisah Pengantin Baru. Baca la   Wed May 06, 2009 4:10 pm

maya laki yg lurus skrg ni ssh nk cari tau...... klu lain yg lurus de kot .....jap ye maya macan nk merokok jap...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kisah Pengantin Baru. Baca la   Today at 5:11 am

Back to top Go down
 
Kisah Pengantin Baru. Baca la
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Big old kiyo hime - Time to refine
» Latest Naruto Shippuden episode's Naruhina moment
» NaruHina Chronicles
» Indonesian Bonsai
» Your Desktop/Mobile/iPad/Console Background :3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::CERITA LUCU::..::FUNNY STORIES::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.