perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 american breakfast

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: american breakfast   Sun May 24, 2009 12:54 pm

arinih aku sangat malas nak memasak. jadi aku pun masaklah american breakfast. (teringat plak kata2 dr alinor, orang putih mmg malas nak memasak). tapi aku masak yang simple punyer.. pasal bahan tak banyak. oklah.. membebel je aku nih. jom usha...

bahan2:

2 biji kentang sederhana besar
1 biji telor ayam
1 biji tomato sederhana besar
kobis
mayonis
lada sulah
garam secukup rasa
sos cili

cara memasak:

1. kentang dibuang kulitnya, dipotong dadu. kemudian direbus sampai empuk.

2. biler dah empuk kentang tu, airnya dibuang, dan kentang ditoskan.

3. telur ayam digoreng hancor. lepas masak, letakkan bersama kentang yang telah ditoskan.

4. tuang lada sulah, garam secukup rasa, dan sos cili untuk penambah selera.

5. kobis dipotong nipis, kemudian campurkan dengan tomato yang dah dipotong. campurkan dgn mayonis. (buat coeslow).

6. biler semua dah setel.. sedia untuk dihidangkan.


makanan nih kurang lemak, kurang minyak dan juga berkhasiat. (bagus untuk orang yang tengah diet macam aku).

jadi pada sesaper yang malas sangat memasak.. daripada korang rebus megi tu.. baek makan camni. ada gak khasiatnyer... ye tak?

meh.. aku letak pic dia...



selamat mencuba!


p/s kalo nak sedap lagi, leh tambah sosej (sama ada direbus atau digoreng) dan jugak red baked bean (kacang merah panggang dalam tin tu)
Back to top Go down
View user profile
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: american breakfast   Sun May 24, 2009 2:37 pm

dap nye mekasih akak
share resepi mknan ni leh la anis nak amalkan
tuk diet ni ermm
dap je nengok nye

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
nurul_diya07
senior
senior


Posts : 19
Join date : 2009-05-23
Age : 28
Location : SeLaNGor

PostSubject: Re: american breakfast   Mon May 25, 2009 10:02 am

best nye mknan nie...diet seimbang ar..

ramping gler pingang cm nie..
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: american breakfast   Tue May 26, 2009 12:58 am

Quote :
3. telur ayam digoreng hancor. lepas masak, letakkan bersama kentang yang telah ditoskan.

maknenye goreng koboi je la kak ek??

nak cube!! nampak senang je

maseh sbb sharing

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
Sponsored content




PostSubject: Re: american breakfast   Today at 9:47 am

Back to top Go down
 
american breakfast
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» James Haggerty-Contemporary American Potter
» Are you American or Japanese? [Girls ONLY]
» Need ID on 4 Pieces (Asian, Swedish, American Origins?)
» American Armed Forces Pottery
» Cooking Breakfast

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::SUDUT RESEPI DAN MASAKAN::. .::RECEIPE AND COOKIES SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.