perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 mat rempit nk tukar nama kepada samseng jalanan???

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: mat rempit nk tukar nama kepada samseng jalanan???   Sat May 23, 2009 4:01 pm

kat berita tdi mengakatan bahawa mat rempit nk ditukar kepada samseng jalanan????semua tu gara2 kes2 ragut yg berlaku sejak akhir2 ni.... ermmm klu ditukar gelaran mat rempit tu leh hilang ke peragut2 mua tu???....adakah mat rempit yg melakukn peragutan itu????...aku x berani nk letakkn kesalahan 100% kepada mat rempit....sebab zaman aku masa jadi mat rempit x de lak kes2 meragut ni??....ermmmm aku pn de ank laki2 sorg..bapa aku pernah berpesan..ko jgn terlampau ambik kisah psl ank org nnt bila kena kat ank ko nnt bru ko tau... ...tp bg pendatap aku yg meragut tu mua mat dadah bab dia meragut pakai moto so dia di label mat rempit yg buat la...pendapat korg pe lak????....aku nk merokok jap la

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: mat rempit nk tukar nama kepada samseng jalanan???   Sat May 23, 2009 4:16 pm

entahlah macan.. aku pun tak tau nak kata pe lah..

mat rempit tu setahu aku orang suka lumba motor.

peragut tu orang yang mencuri handbang orang lain. tak semestinyer pakai motor. kalo yang lari laju pun ada gak. (tu macam kes citer DO RE MI p.ramlee tuh).

betoi kata2 macan. tukar nama ker apa ker.. mende tu masih lagi sama. kes meragut tak semestinyer berkurang. siap sonok lagi.. sbb dah ada nama komersil sendiri.

daripada dok pening pale pk nama dia orang nak bagi pe.. baek pk camner nak atasi masalah ni, ye tak?

kadang2 pihak berkenaan nih suka membuang masa dengan isu remeh, daripada pk camner nak atasi masalah ni. dok sebok pk nak bagi nama.. peragut masih lagi berleluasa. diamlah
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: mat rempit nk tukar nama kepada samseng jalanan???   Sun May 24, 2009 6:47 am

samseng jalanan tu mat rempit? mat rempit tu peragut?.. peragut tu mat rempit ke?..adoii malaysia ku...

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: mat rempit nk tukar nama kepada samseng jalanan???   Tue May 26, 2009 1:35 am

entah betoi tu macan kalu dituka matrepit jadi samseng jalanan dah takde ragut lagi ek!?

tak semestinye yg peragut tu bermoto ye tak? ade jugak yg jalan kaki.. naik kete pon adaaaaaaaa hah skang cemana plak tuh?


_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: mat rempit nk tukar nama kepada samseng jalanan???   Tue May 26, 2009 4:42 am

ini la yg dikatakan... kerana nila setitik rosak susu sebelanga
mmg tak dinafikan ramai org beranggapan mat rempit kejenya meragut sbb sll kejadian berlaku peragut msti naik moto kan, dh tu lepas ragut..cepat je hilangnya huhu.. mungkin sbb tu ada kaintan antara peragut dan mat rempit walupun adakala peragut ni dr kalangan org yg bekerja..
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: mat rempit nk tukar nama kepada samseng jalanan???   Wed May 27, 2009 2:33 am

betoi betoi betoi
so ape care yg boleh membuatkan kadar ragut di malaysia ni menurun?? dari pandangan sri sendri la hehe

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: mat rempit nk tukar nama kepada samseng jalanan???   Wed May 27, 2009 4:45 am

itu terpulang pada peragut tu kuyie..nak berubah atau tak..klu kerajaan wat mcm2 program pun..sama jek klu individu tu tak mau trima tp sekurang2nya dah usaha ye tak..mcm program mat rempit satu ketika dulu.. berkesan sekejap je..pastu berlambak gak lg mat rempit.. apa yg sri npk skg ni pihak berkuasa perlu lebih banyak rondaan bkn nya melepak kat kedai2 kopi je..itu yg sri npk dan satu lg disiplin diri tak terima rasuah..
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: mat rempit nk tukar nama kepada samseng jalanan???   Wed May 27, 2009 9:56 am

wahahaa pssssstt sri.. kang panx denga mampuih kita
panx kan pak polisi

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
Sponsored content




PostSubject: Re: mat rempit nk tukar nama kepada samseng jalanan???   Today at 2:51 am

Back to top Go down
 
mat rempit nk tukar nama kepada samseng jalanan???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon Ek Baar Phir - Written Episode - 4th February 2014
» RR- Anjarai Petti: 19th Feb (translations done)
» Iss Pyaar ko kya Naam Doon Ek Baar Phir - Written Update - 22 March 2013

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::KOPITIAM::. :: .::LUAHAN PERASAAN::..::HEARTS FEELING::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.