perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 sup cendawan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: sup cendawan   Sat May 23, 2009 11:35 am

PERHATIAN!

ini mukan sup cendawan, mushroom soup campbells tu tau! jgn ni sup biasa je... cuma letak cendawan. hahaha.. wakakaka kan dah kena.


bahan2:
1 batang kulit kayu manis
2 kuntum bunga lawang
3 biji buah pelaga
4 kuntum bunga cengkih
(kalo payah benor, beli je sup bunjut.. senang citer. sama je)

1 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
cendawan tiram (yang sebungkus singgit tuh)
sebiji tomato sederhana besar
1 biji kentang (potong ikut suka. tapi jangan besar sangat, lambat masak)
1 biji telor ayam
lobak merah
kobis
garam secukup rasa
lada sulah
air secukupnya.

cara memasak:

1. tumis bawang merah dan bawang putih yang dah ditumbuk. masukkan sekali rempah ratus. bila dah naik bau, masukkan air.(kalo yang guna sup bunjut tu kena masukkan lepas dah letak air).

2. masukkan kentang, tomato dan lobak supaya ia empuk dulu.

3. bila kentang dah empuk, boleh ler masukkan cendawan tiram, dan kobis. bila dah layu sedikit, baru masukkan telor ayam.

4. kemudian letakkan garam secukup rasa, dan lada sulah. setelah rasanya sebati, leh ler tutup api. sedia untuk dihidangkan.


enak dimakan dgn roti, nasi, ataupun bihun. (aku sekarang makan dgn bihun je.. sbb nak diet hehe) ni picnyer..



adesss... takde plak cendawannya. mana plak pergi cendawannya nih. takde plak aku rasa aku kutip dulu sebelum ambik gambar nih.
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: sup cendawan   Sat May 23, 2009 11:39 am

kakkk salju wah nampak lazat sekali!!

ape kate kak salju tolong watkan tuk yie

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: sup cendawan   Sat May 23, 2009 1:03 pm

dapnya salju....nk gak la ......nk merokok jap semetara tunggu salju mskkn sup

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
nurul_diya07
senior
senior


Posts : 19
Join date : 2009-05-23
Age : 28
Location : SeLaNGor

PostSubject: Re: sup cendawan   Mon May 25, 2009 9:56 am

pds nye...msk kn untk diya leh x nie
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: sup cendawan   Today at 11:01 am

Back to top Go down
 
sup cendawan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: .::SUDUT RESEPI DAN MASAKAN::. .::RECEIPE AND COOKIES SITE::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.