perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 jenis2 suar dalam wanita

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: jenis2 suar dalam wanita   Thu May 21, 2009 5:22 pm

ha... kali ni aku nak kongsi jenis2 suar dalam wanita. aiseh.. tetiba merah pipi aku nak terangkan mende nih.

ehem... be profesional salju!

ok.. aku rasa ramai patut tahu mende ni. tak kisah ler pempuan ataupun lelaki. supaya nanti tak tersalah beli ker.. apa ker.. kan?



berikut adalah jenis2 suar dalam wanita:


1. briefs

a) classic/full briefs
- suar dalam yang direka dengan menutup penuh bahagian belakang suar.
- biasanya direka untuk kanak2 pempuan, tetapi ada juga untuk orang dewasa.
- memberi sokongan penuh pada belakang wanita.
(sesuai untuk wanita berpunggung lebar)

b) high-cut/ french briefs
- hampir sama dengan classic briefs, tetapi lebih sempit potongan pada sebelah tepi seluar.
- di bahagian lubang untuk peha, ia menarik ke atas.

c) control briefs
- bentuknya seperti classic briefs, tetapi direka daripada jenis kain yang memeri seperti spandex supaya ia boleh ditarik dan menutupi bahagian atas pinggang. (untuk cover perut moncit ler.. senang citer)

2. hipster
- bentuk seperti classical briefs, tetapi ia direka dengan potongan bawah pinggang.

3. bikini
- bentuk seperti high cut briefs, tetapi ia direka dengan potongan bawah pinggang.

4. tangas/string bikini
- menutup penuh bahagian belakang, tetapi getahnya digantikan dengan tali pada bahagian tepi.

5. thongs
- berbentuk hampir sama seperti tangas, tetapi tidak menutup penuh bahagian belakang.
- bahagian belakangnya lebar di atas tetapi semakin menipis di bahagian bawah untuk diletakkan pada bahagian celah belakang.

6. G-string
- langsung tidak menutup bahagian belakang.
- ia semata2 tali di belakang sampailah ke bahagian pinggang.


haip... haip.. dah2... baca untuk info je.. bukannya untuk pk bukan2.. pasni kalo nak belikan hadiah untuk isteri jangan beli yang salah jenis plak.

sumber: terjemahan daripada wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Panties
Back to top Go down
View user profile
5ruz17
junior
junior


Posts : 20
Join date : 2009-05-09
Age : 32
Location : Malaysia

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Thu May 21, 2009 5:27 pm

x da benda lain nak dijadikan topik kew.... lol!

tapi ok la...leh jadi panduan...

kalu guy yg abnormal cam mana agaknya...
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Thu May 21, 2009 5:31 pm

hahah salju...ok la ni kan topik ni...ilmu dan maklumat jugak ni...bg org yg tak pk bukan2 laa...tapi kan salju...ada satu lagi jenis string org rusia tgh kaji..dan untuk di pasar kan..C-string...tak caya salju try ushar kat utube..taip c-string....

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Thu May 21, 2009 5:40 pm

giler ah panx!

aku dah tengok C-string tu camner... giler ah..

C-string tu macam cekak bentuknya, macam huruf C. jadi macam cekak jelah, cuma letak je camtu. takde tali, takde kain yang menyokong dari tepi.

ish.. gilerlah.. aku takleh bayangkan kalo ada orang tarik je 'cekak' tu nanti.
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Thu May 21, 2009 5:43 pm

tau pun sesekali pk..manusia ni dah nak balik ke zaman dulu2 jek..zaman batu2 tu... kompom ramai yg seacrh kat utube apa itu c-string pas ni..termasuk la ustaz2..uztazah2 ...ye la depa pun manusia kan..ada nafsu.,..its ok..tgk la..search laaa

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~


Last edited by lipanx_laut on Thu May 21, 2009 5:46 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Thu May 21, 2009 5:44 pm

juz utk info je kan tak yah komen guna yg mana kan
anyway salju
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Thu May 21, 2009 5:54 pm

6. G-string
- langsung tidak menutup bahagian belakang.
- ia semata2 tali di belakang sampailah ke bahagian pinggang.

berdebar tau..nak komen pun tak leh ni

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Thu May 21, 2009 5:59 pm

best je topik ni..... ha mcm ni la topik2 yg panx ngan aku suka betul x panx ni aku bg laman wabnya https://www.cstringdirect.com/product.php .....korg ngok la sendiri.....klu mcm ni baru la suami syg ....nk merokok jap

_________________________________________________


hidup mesti mau appy


Last edited by macan_sparrow on Sun May 31, 2009 5:34 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Thu May 21, 2009 6:01 pm

ha.. peringatan kepada wanita yang berbadan gempal!

anda tidak digalakkan memakai thongs, tangas, g-string dan c-string.

menurut majalah remaja yang aku baca, wanita berbadan gempal nih kalo pakai suar dalam yang camni, hanya akan menonjolkan bahagian tubuh yang sewajarnya disorok. nanti tak cantik plak kalo pakai baju.

sekadar info untuk dikongsi bersama.
Back to top Go down
View user profile
5ruz17
junior
junior


Posts : 20
Join date : 2009-05-09
Age : 32
Location : Malaysia

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Thu May 21, 2009 7:37 pm

no komen....
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sat May 30, 2009 12:26 pm

tali gstring i putuss..semalam

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sat May 30, 2009 12:30 pm

ganaznyer panx.. sampai putus g-stringnyer.

buat pe tali tu sampai terputus.. haa... itu perlu disemak dulu...
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sat May 30, 2009 3:05 pm

panx tukar tali kapal bru pas ni x putus dh tau ko tu ganas sapa suruh beli yg talinya halus je panx aku nk merokok jap

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sat May 30, 2009 6:46 pm

tu psl avatar panx jd camtu
g-string putus
Back to top Go down
View user profile
raffey-sama
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 509
Join date : 2009-04-14
Age : 31
Location : tmn desa manjung point,manjung...huhu

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sat May 30, 2009 7:48 pm

aku ske c n g strings...npk sexy gitu leng....

_________________________________________________

KIPASSUSAHSUSAHMATI
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ruffeykun
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sun May 31, 2009 12:47 am

hahaha c string??
cemane la rope dye yee

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sun May 31, 2009 5:38 am

kn aku dh bg laman webnya kuyie oiiiiiiiiii psl c string tu de kat page sebelah mcm2 ada???..... merokok jap la

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sun May 31, 2009 5:52 am

tak sanggup nak tengok
haha

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sun May 31, 2009 6:40 am

x sanggup nk nk ngok???ke suka sngt ngok kuyie c string merokok jap la

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
cik-oya
junior
junior


Posts : 40
Join date : 2009-05-19
Age : 30
Location : KL

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sun May 31, 2009 7:26 am

eeeeeeeww c string?
nak tengok kat mane macan hehe
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sun May 31, 2009 7:32 am

tengok je kat youtube cik oya....
taip jek c string.. kompem ade...

_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
cik-oya
junior
junior


Posts : 40
Join date : 2009-05-19
Age : 30
Location : KL

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sun May 31, 2009 7:32 am

haa tanak laa hehe kang mama tengok mama beletey
Back to top Go down
View user profile
peace™
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 1529
Join date : 2009-04-11
Location : slgr

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sun May 31, 2009 7:38 am

lol! lol! lol! lol!


_________________________________________________




Back to top Go down
View user profile
cik-oya
junior
junior


Posts : 40
Join date : 2009-05-19
Age : 30
Location : KL

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sun May 31, 2009 7:40 am

hehehe nnt mama ckap tak snonoh ha
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Sun May 31, 2009 12:22 pm


_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: jenis2 suar dalam wanita   Today at 7:20 pm

Back to top Go down
 
jenis2 suar dalam wanita
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» GURU LIED TO MEGHA

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SEKSOLOGI::-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.