perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 tuala wanita

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: tuala wanita   Thu May 21, 2009 4:26 pm

kepala pening! peyed datang lagi.. camner ni??!!!!

rilek... tenangkan diri dulu..

selalu masalah kaum wanita ni duit abes banyak beli tuala wanita.

hmmmmm...

ni kemungkinan anda salah membeli tuala wanita ni. lol!

tuala wanita direka pelbagai jenis nih ada banyak fungsinya.

maksudnya di sini, sebolehnya beli tuala wanita ikut keperluan haid anda pada ketika itu. jadi takyah ler membazir membeli tuala wanita yang mahal hanya untuk aliran yang sedikit. berikut adalah jenis2 tuala wanita yang ada di pasaran:


wing
- strukturnya mempunyai kepak, untuk mengukuhkan lekatannya pada seluar dalam.
- untuk wanita yang banyak bergerak. ini adalah memastikan pad melekat dengan kemas pada seluar dalam wanita.

- tuala wanita yang tiada 'wing' sesuai dipakai di rumah ketika wanita kurang bergerak.

slim
- strukturnya agak nipis
- untuk aliran biasa.

maxi
- strukturnya agak tebal
- untuk aliran tenat

gel
- mempunyai gel di dalam tuala wanita.
- gel berfungsi untuk menyerap, lebih daripada kapas biasa.
- biasanya digunakan oleh indvidu yang mengalami masalah aliran haid terlalu tenat, dan dia sukar untuk menggantikan tuala wanita dengan kerap. (kalo tengah exam ker, meeting ker.. elok pakai ni masa aliran tenat. 3 jam tak ganti pun takper.. takde riso bocor plak nanti).


gel ni agak susah untuk dicuci, kerana gelnya menyerap darah dengan kuat. kalau anda ingin mencucinya, cukup sekadar yang termampu sahaja. mmg takleh nak buang semua darah tu.

overnight
- strukturnya lebih panjang daripada biasa.
- untuk aliran sangat tenat. biasanya digunakan semasa hari pertama dan hari kedua haid.
- biasa juga digunakan pada waktu malam (semasa tido) untuk mengelakkan 'kebocoran' berlaku.

pantyliner
- bukan tuala wanita sebenarnya, tetapi lebih kepada pelapik.
- strukturnya nipis.
- dipakai untuk mengelakkan seluar dalam wanita menjadi basah yang menimbulkan ketidakselesaan pada wanita.
- boleh juga dipakai semasa darah haid tinggal sedikit semasa penghujung haid.




jadi kawan2... tak rugi beli macam2 jenis tuala wanita. ia lebih menjimatkan daripada memberi tuala wanita yang mahal pada aliran biasa saja.




p/s pada kaum adam, kalo isteri nanti nak mintak tolong belikan tuala wanita.. tanya abes2 dia nak jenis yang mana. nanti kalo salah beli masam muka plak isteri tu.

sumber: pemerhatian & pengalaman sendiri, mak, kawan2.
Back to top Go down
View user profile
lipanx_laut
Police
Police


Posts : 970
Join date : 2009-04-12
Location : taiping--> ipoh---> kajang ---> taiping

PostSubject: Re: tuala wanita   Thu May 21, 2009 4:37 pm

overnight
- strukturnya lebih panjang daripada biasa.
- untuk aliran sangat tenat. biasanya digunakan semasa hari pertama dan hari kedua haid.
- biasa juga digunakan pada waktu malam (semasa tido) untuk mengelakkan 'kebocoran' berlaku.


pssstttt...kalau time nak tido i selalu pakai yg ni laa

tq salju..baru la pan tau fungsi2 koteks2 ni....kalau tak tak tau ...main sebut jek

_________________________________________________
~BESAR ~ KERAS~ TEGANG~ PANJANG~
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: tuala wanita   Thu May 21, 2009 4:40 pm

sama2 panx....

aku post kat sini sbb aku rasa, orang lelaki pun patut sama2 tahu. dan mungkin ada kawan2 pempuan yang kurang tahu pasal hal ni.

hal ni kena open skit kan? untuk kemaslahatan semua.. cewah.

eh... panx! nak bagitau.. kotex tu gunakan 100% kapas. dia tak pakai gel. jenama laurier guna gel. intimate pun 100% kapas. kalo nak beli tuala wanita tu, kena tengok betoi2 struktur dalamannya. biasanya diletak di bahagian belakang pembungkus tu.
Back to top Go down
View user profile
macan_sparrow
[[PONSEL_FIGHTER]]
[[PONSEL_FIGHTER]]


Posts : 742
Join date : 2009-04-12
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: tuala wanita   Thu May 21, 2009 5:03 pm

sabas salju letak topik mcm ni sedap mata nk membacanya.... bg laki2 yg lum kawen haaaa tu baca la kaum laki2 mua jgn nnt dh kawen bini suruh g beli tuala wanita x tau lak ...merokok jap la

_________________________________________________


hidup mesti mau appy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: tuala wanita   Today at 5:38 pm

Back to top Go down
 
tuala wanita
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::INFORMASI::. :: ::SEKSOLOGI::-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.