perak1
Selamat datang Ke Perak1 forum** Kepada pelawat, sila mendaftar untuk menikmati segala kemudahan Perak1 forum.** Diharap semua sahabat yg baru berdaftar, sila memperkenalkan diri anda di ruangan forum .anda juga boleh login forums ini dengan email FB anda danjangan lupa Like Fb perak1:KENALKAN DIRI ANDA:. Perak1 forum.** Pelawat yang mengalami masalah register atau login sila emailkan kepada khalifah_alammaya2000@yahoo.com(forum admin support).** Selepas mendaftar, anda akan secara Automatik telah menjadi ahli perak1 forum dan seterusnya anda boleh login untuk memasuki Perak1 forum tanpa menunggu sebarang e-mail pengaktifan akaun.Selamat melayari Perak1 forum PASTI CERIA BERSAMA KAMI.
perak1


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

?

Dapatkan Widget Ini Di Aku Punyer Lah! | Get RM100 A Week @ Blogger Tips


Share | 
 

 art&design

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: art&design   Thu May 21, 2009 2:07 pm



Quote :
to all beloved forumer
ruangan art n design ni di bukak khas untuk mereka yg ada bakat untuk mereka logo atau apa saja

dari kata2 anis tu aku create kn satu design yg aku rase mungkin menarik di mata aku tapi dimata korang aku tatau.. so kalu rase odoh ka lawa ka sile la komen yee untuk aku tokok tambah kat memane yg kurang.



Thanks buat kak salju ngn sri, dari kritikan yg aku terime sedikit sebanyak aku usaha untuk menambah kekurangan yg ada..


_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI





Last edited by kuyie on Fri May 22, 2009 9:24 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: art&design   Thu May 21, 2009 3:01 pm

di hatiku... dah jadi motto tv9 nih..

akak tak pandai komen bab2 lukis/grafik ni ler. maap ek kuyie? cuma akak komen dari sudut warna je. latar belakang warna merah tu macam tak beberapa masuk dgn warna pelangi kat depan, sbb tulisan tu nampak tenggelam. kalo boleh gelapkan skit lagi warna merah tu....

tu pandangan akak jelah... kuyie tengoklah mana yang ok nanti ek?
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: art&design   Thu May 21, 2009 3:30 pm

Quote :
di hatiku... dah jadi motto tv9 nih.
eh tb9? bkn ke motto dorang dekat di hati? heee pe la kak salju ni
nnt yie cube ejaskan supaye nampak menonjol font2 tu oke kak salju..


_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: art&design   Thu May 21, 2009 4:31 pm

yie.. dah tukar ler sayang... tak tengok ker.. sekarang motto dia tv9 di hatiku.

pastu kuyie.. elakkan guna banyak sangat kombinasi warna.. nampak macam agak serabot dan pening ler. kecuali kalo warna2 itu senada.... erk.. kuyie paham ker akak cakap nih?
Back to top Go down
View user profile
sriteddy™
Site Admin
Site Admin


Posts : 1157
Join date : 2009-04-20
Location : a place called heart

PostSubject: Re: art&design   Thu May 21, 2009 5:55 pm

hai salju..jadi juri tetap ke lol! jgn mare ek
erm btul la kuyie..warna latar dia terlalu terang..ssh sikit nak baca perak 1 dihatiku tu.. klu nak higlight motto tu..rasanya warna latar kene gelap sikit memandai jek aku nih edit photoshope pun aku buat 7,8 kali
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: art&design   Fri May 22, 2009 6:46 am

thx kak salju&sri

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
miss-lady
Admin
Admin


Posts : 1280
Join date : 2009-04-10
Age : 28
Location : sabah & perak

PostSubject: Re: art&design   Sat May 23, 2009 11:07 am

owh kuyie sungguh terharu hati ini sungguh indah rekaan dr kuyie ni dan anis dapat lihat betapa kuyie dah jatuh hati ngan forum kite ni cantik nye
takleh nk gmbr kan ngan kata2 la kuyie memang sungguh ceria logo yg kuyie wat ni logo yg atas tu memula sama la komen anis mcm akak lina n sri but yg bawah tu sungguh cantik la di mata anis..jatuh hati tgk nye lau kasi pnjg sikit saiz nye leh tak kuyie wat mcm banner kat atas tu yg banner perak1 ni? lawa lah kuyie logo tu

_________________________________________________
Kebanyakan dari kita tidak mensyukuri apa yang sudah kita miliki, tetapi kita selalu menyesali apa yang belum kita capai
Back to top Go down
View user profile
salju
senior
senior


Posts : 1063
Join date : 2009-04-12
Age : 32
Location : mesia

PostSubject: Re: art&design   Sat May 23, 2009 11:45 am

kuyie... cantiknya...

akak suka tengok yang nih...

kuyie...

kalo boleh tulisan FORUM PERAK 1 tu bagi warna dia gelap skit ek? bagi nampak skit.. sbb warna dia dgn latar belakang hampir sama.

anyway.. good job!
Back to top Go down
View user profile
kuyie
super-mod&Designer
super-mod&Designer


Posts : 668
Join date : 2009-05-14
Age : 30
Location : Ashby road - K.Terengganu

PostSubject: Re: art&design   Sat May 23, 2009 11:56 am

Quote :
kalo boleh tulisan FORUM PERAK 1 tu bagi warna dia gelap skit ek? bagi nampak skit.. sbb warna dia dgn latar belakang hampir sama.

orait kak salju!! akan ku turuti perintah
nak nengok jimmy neutron jap hahaha
thx kak salju

Quote :
lau kasi pnjg sikit saiz nye leh tak kuyie wat mcm banner kat atas tu yg banner perak1 ni?

boleh tu boleh anis tp taleh nak paste kt sini sbb limit size pic kt ruangan ni cume boleh lebar 550-600px

untuk banner perak tu 800px X 200px ha japgi yie cube anta ikut pm ek

_________________________________________________
SETELAH SEKIAN LAME KU MENYEPI KINI KU KEMBALI



Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/firstrockersindaworld
Sponsored content




PostSubject: Re: art&design   Today at 10:49 pm

Back to top Go down
 
art&design
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Crown Lynn Design Awards 1959 to 1979
» 20th Century Art & Design Auction - Illinois, USA
» Mid Century Design Lacquer Ware Salt and Pepper
» DDR design
» Design Team Call at Jeans Art Dolls

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
perak1 :: .::CADANGAN/PENDAPAT::. :: .::ART&DESIGN::.-
Jump to:  
Top posters
peace™ (1529)
 
miss-lady (1280)
 
sriteddy™ (1157)
 
salju (1063)
 
lipanx_laut (970)
 
macan_sparrow (742)
 
kuyie (668)
 
raffey-sama (509)
 
arb_mtq (432)
 
luvfama (297)
 
LATEST MOVIE TODAY
.:Sila click pada gambar dibawah untuk download boxoffice movie perak1 semoga terhibur :.